|

Sebahattin Gazanfer'e uluslararası görev

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Danışmanı, Dr. Sebahattin Gazanfer, merkezi Vaşington'da bulunan Uluslararası Pamuk İstişare Kurulu (ICAC) bünyesinde faaliyet gösteren Özel Sektör Danışma Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Gazanfer, görevi ABD'nin Cargill Şirketi Genel Müdür Yardımcısı John Mitchell'den devraldı.

Yeni Şafak
00:00 - 28/12/2008 Pazar
Güncelleme: 19:51 - 28/12/2008 Pazar
Yeni Şafak
Sebahattin Gazanfer'e uluslararası görev
Sebahattin Gazanfer'e uluslararası görev

Hükümetler arası kuruluş olan ICAC'ın faaliyetlerine daha fazla etkinlik kazandırmak, aldığı kararlarda pamukla ilgili özel sektör kuruluşlarının da görüşünü almak amacıyla oluşturulan "Özel Sektör Danışma Paneli" 1999 yılından beri faaliyetini sürdürüyor.

Sebahattin Gazanfer kimdir? 1964 yılında İzmir Karşıyaka Erkek Lisesi'nden mezun olan Sebahattin Gazanfer, Londra Üniversitesi Imperial College'den BSc. (Lisans) Newcastle Üniversitesi'nde MSc (Master) derecelerini alarak Maden Yüksek Mühendisi olarak Mart 1972'de yurda döndü. 1972-84 yılları arasında Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na bağlı çeşitli bölge ve müesseselerde projelerden sorumlu mühendis ve şube müdür yardımcısı görevlerinde bulundu. Nisan 1984-1989 yılları arasında Tariş'in dört birliğinin ihracat, ithalat, iç satışlar, tesisler, kooperatifler gibi alanlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Gazanfer, daha sonra sırasıyla Trakyabirlik Genel Müdürü, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Genel Sekreter Yardımcısı, 1991-2000 yılları arasında ise EİB Genel Sekreteri görevlerinde, bulundu. Yaklaşık 25 yıldan beri pamuk konusunda kazandığı deneyimler çerçevesinde, birçok uluslararası toplantıda aktif görevler üstlenen Dr. Sebahattin Gazanfer, Kolombiya, Güney Afrika, Çin, Polonya, ABD, Tanzanya gibi ülkelere davetli konuşmacı olarak katıldı. 2000-2007 yılları arasında Ulusal Pamuk Konseyi İcra Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, Uluslararası Pamuk Tanıtım Forumu (IFCP) Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Evli ve iki çocuk sahibi olan Dr. Gazanfer, çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca ve Almanca bilmektedir.



15 yıl önce