|

Seçuklu'ya en büyük park

Selçuklu Belediyesi Sille Parsana Mahallesi'nde, rekreasyon alanı olarak kullanılmak üzere 205 bin metrekarelik dev bir park yapıyor. Park, çocuk oyun donatıları, yürüyüş yolları, barbekü, futbol, voleybol ve basketbol sahalarının bulunduğu sosyal, kültürel donatı alanları ile bölgenin cazibe merkezi olacak.

İsmail Poçan
00:00 - 26/07/2009 Pazar
Güncelleme: 16:25 - 26/07/2009 Pazar
Yeni Şafak
Seçuklu'ya en büyük park
Seçuklu'ya en büyük park

Selçuklu Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri, Sille Parsana Mahallesi'nde, rekreasyon alanı olarak kullanılmak üzere 205 bin metrekarelik dev bir park yapıyor. Park, çocuk oyun donatıları, yürüyüş yolları, barbekü, futbol, voleybol ve basketbol sahalarının bulunduğu sosyal, kültürel donatı alanları ile bölgenin cazibe merkezi olacak.

Her yaştan ve her kesimden insanın doğa ile bütünleşeceği, büyük çoğunlukla açık mekânlar içinde tasarlanan proje de dinlenme, eğlence, sportif faaliyet alanları yer alıyor. Parkın kısa bir zamanda tamamlanarak, bölge halkının hizmetine sunulması hedefleniyor. Özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği parkların sayılarının daha da çok artacağını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Altay, "Bölgemizde parklar yapmaya devam ediyoruz. 205 bin metrekarelik çok güzel ve çok büyük bir park yapıyoruz. 7'den 70'e herkesin faydalanabileceği nitelikte donanımları olacak parkı önümüzdeki yıl içersinde bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Sıcak yaz günlerinde vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği yeşil alan ve park sayısını arttırarak daha yaşanabilir bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. 200 bin m² Sille Parsana bölgesinde, 46 bin m² Sancak bölgesinde yeni park yapıyoruz. 21 adet parkrevize ediliyor ve yenisi yapılıyor. 8 mahallede 17 parkın 7'si tamamlandı. Bu yıl 300 bin m² lik park yapacağız. Selçuklu “Parklar Şehri” olacak" diye konuştu. Parkın, aynı zamanda ilçenin yeşil dokusuna katkıda bulunacağını vurgulayan Başkan Altay, yeşil alan miktarının artırılması konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.


15 yıl önce