|

Seger, 30 bin motosiklet üretecek

Çin Motosikletlerini Türkiye pazarıyla tanıştıran Seger Motor, Bursa'da kuracağı Motosiklet fabrikası'nda yılda 30 bin motosiklet üretecek.

A.Hulusi Gürbüzol
00:00 - 15/01/2008 Salı
Güncelleme: 18:42 - 15/01/2008 Salı
Yeni Şafak
Seger, 30 bin motosiklet üretecek
Seger, 30 bin motosiklet üretecek

Seger Motor Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Baykal, Bursa'da 6 milyon dolarlık yatırım yaparak yılda 30 bin kaliteli motosiklet üreteceklerini açıkladı.

Türkiye pazarı Çin motosikleti ile büyüdü

Çin'de hali hazırda 3-4 firmayla çalıştıklarını açıklayan Baykal, "Hedefimiz bu sektördü Çinli 12 firmayla çalışmaktır. Türkiye motosiklet piyasası 3-4 yıldır belli bir canlanma gösterdi. Bir dönem motosikleti çok kullanan toplumumuz uzun süre bunu unuttu. Türkiye motosiklet sektörü Çin malı motosikletler ile büyüdü. 2006'da Çin'de 12 milyon adet motosiklet üretildi. 2007'de ise 22 milyon adet üretildi. Tüm dünya Çin motosikletleriyle doldu. Artık Çinliler de rekabet için kaliteli üretim yapıyorlar" dedi.

ÇİN'DE FİRMA KURDU

Türkiye'de uzun süre korna üretimi yaptıklarını anlatan Baykal, "Korna üretiminde taklitlerimiz çıktı. Dünya pazarında ucuz ve kötü taklitler Türkiye'ye de geldi. Biz bu konuda 80'e yakın dava açtık ama dünyanın kaç ülkesinde kaç kişiye daha açacaktık. Bu işi böyle götürülemeyeceğini anlayınca Çin'de tesis kurduk. Başlangıçta Çin'li bir firma ile ortaktık ama şuanda yüzde 100 Türk sermayeli firmamız var. Seger Çin üretim tesisine de İSO kalite belgelerini aldık. Korna üretiminde İşçilik ve vergi anlamında maliyete etkileri de azaltmış olduk. Eğer Çin'de değil de yalnız Türkiye'de üretim yapsaydık üçüncü dünya ülkelerine olan ihracatımızı kaybetmemiz söz konusuydu. Biz hem dünyanın gelişmiş ülkelerine hitap etmeye hem de üçüncü dünya ülkelerini kaybetmemeye dayalı bir politika izledik" şeklinde konuştu.




16 yıl önce