|

Şehzade Mehmet Koleji Manisa'nın matematik dehalarını belirledi

Dünya Matematik Olimpiyatlarında elde ettiği 4 Dünya 2.'liği ve 1 Dünya 3.'lüğü başarı ve tecrübesini paylaşmak isteyen Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi, her yıl düzenlediği yarışmanın bu yıl 9.'sunu gerçekleştirdi. Her yıl katılımın üst düzeyde olduğu Sınav'da öğrenciler SBS öncesi Matematik seviyelerini ölçme imkânı da buldu.

Yeni Şafak
00:00 - 16/05/2010 Pazar
Güncelleme: 17:59 - 16/05/2010 Pazar
Yeni Şafak
Şehzade Mehmet Koleji Manisa'nın matematik dehalar
Şehzade Mehmet Koleji Manisa'nın matematik dehalar

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin Matematikte hedefi Dünya 1.'liği. Dünya Matematik Olimpiyatlarında elde ettiği 4 Dünya 2.'liği ve 1 Dünya 3.'lüğü başarı ve tecrübesini Manisa il ve ilçelerdeki İlköğretim okulları ile paylaşmak isteyen Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi, her yıl düzenlediği İlköğretim Okulları Matematik Yarışması'nın bu yıl 9.'sunu gerçekleştirdi. Programa Vali Yrd. Zeki Özkan, Manisa Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kızıltuğ, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Şerafettin Yel, Manisa Belediye Başk.Yrd. Mesut Bayram Laçalar ve Gar Müdürü Aziz Şen katıldı.

Manisa Geneli Matematik Yarışmasına toplam 1510 öğrenci katıldı. Her yıl katılımın üst düzeyde olduğu Sınav'da öğrenciler SBS öncesi Matematik seviyelerini ölçme imkânı da buldu.

Manisa Vali Yrd. Zeki Özkan ilk üçe giren Okul Müdürlerine ödül verdikten sonra “Çalışma hayatımın 39.'uncu yılını yaşıyorum. Eğitimin nereden nerelere geldiğini mutlulukla görüyorum. Eğitime devletin katkısının yanında özel sektörün de katkısı çok faydalı olmuştur” dedi.


'YETER Kİ İMKAN VERELİM'

Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara da konuşmasında ”9. Kez düzenlemiş olduğumuz Matematik Olimpiyatına bu yıl 1510 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerden 41 tanesi madalya ve değişik hediyelerle ödüllendirildi. Geçtiğimiz yıl aynı yarışmaya 712 öğrenci katılmıştı. Her yıl bir önceki yıldan daha fazla katılım olması açıkçası bizleri çok mutlu etmektedir. Keşke daha fazla öğrenciye hatta öğretmenimize yarışma heyecanını ve başarma heyecanını tattırabilsek. Biz Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları olarak bunu çok önemsiyoruz. Bundan bin sene sonra da insanların bildikleri yine bilmediklerinden çok az olacaktır. Çünkü bilim sınırsızdır. Ben inanıyorum ki bizim çocuklarımıza bu ufuk çizilse, bu imkânlar sunulsa biz dünyadaki akranlarımızdan çok daha iyisini başarabiliriz. Bunu şehzade Mehmet kolejinin öğrencileri uluslar arası matematik olimpiyatlarında ve proje yarışmalarında bugüne kadar elde ettikleri 10'larca dünya derecesiyle ispat etmişlerdir zaten. Yeter ki fırsat verelim imkân sunalım” dedi.


14 yıl önce