|

Selçuk-Belh Üniversitesi eğitimde işbirliği yapacak

Afganistan'ın Belh Üniversitesi Rektörü Prof. Habibullah Habib Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Okudan'ı ziyaret etti. Okudan, Belh Üniversitesi'ne destek vereceklerini belirtirken, Prof. Habib de, eğitimde işbirliği yaparak Türk-Afgan dostluğunu daha da güçlendirceklerini söyledi

Semra Hoyraz
00:00 - 18/06/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:22 - 18/06/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Selçuk-Belh Üniversitesi eğitimde işbirliği yapaca
Selçuk-Belh Üniversitesi eğitimde işbirliği yapaca

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, makamında Afganistan'ın Belh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Habibullah Habib ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Mevlana'nın doğduğu şehirden gelen konukların gönüllerinde apayrı bir yeri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Okudan, eğitim alanında her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Avrupa Üniversiteleri'nin yanı sıra Doğu'da bulunan üniversitelerle de ortaklaşa projeler ürettiklerini ve hayata geçirdiklerini ifade eden Rektör Okudan, Mevlana'dan dolayı Belh şehrine büyük önem verdiklerini, Belh Üniversitesi'ne de ellerinden gelen desteği vereceklerini vurguladı.


KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENECEK

Gelen konuklara ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Okudan, "Mevlana'nın doğum yeri Belh'ten gelen misafırlerimiz bizi çok mutlu etti. Kardeş 2 şehrin 2 üniversitesi eğitim alanında işbirliği yapacak. Mevlana ile aramızda doğan bağ daha da güçlenerek artacak. Dünya Bankası'nın projesiyle Amerikan Kansas Üniversitesi ile ortaklaşa Belh Üniversitesi'ne eğitim alanında destek vereceğiz. Mevlana'dan dolayı Belh şehrinin gönlümüzde apayrı bir yeri var. Eğitim alanında her türlü işbirliğine hazırız" dedi. Avrupa Üniversiteleri'nin yanı sıra Doğu'da bulunan Üniversitelerle de işbirliği yaptıklarını belirten Prof. Dr. Okudan, Azerbaycan'daki Üniversitelerle de ortaklaşa çalışmalar yapacaklarını ifade etti.


Mevlana'nın şehri Konya'da bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, desteklerinden dolayı Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Rektör Yardımcıları ve Öğretim Üyelerine teşekkür eden Belh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Habibullah Habib, çok eski bir geçmişe dayanan Türk-Afganistan dostluğunun üniversiteler arasında da başladığını söyledi. Prof. Dr. Habib, "Ülkemiz yeniden yapılanma sürecinde. Bu yapılanmada eğitime öncelik veriyoruz. Son 30 yıl çok kötü günler yaşadık. Bundan üniversitelerimizde olumsuz yönde etkilendi. Şuan Türk Üniversiteleri'nde öğrencilerimiz eğitim görüyor. Kardeş ülke Türkiye her zaman yanımızda oldu." redi.

2001 yılı sonunda Almanya'da yapılan bir toplantıdan sonra Afganistan'ın akademik alanda güçlenmeye önem verdiğini anlatan Prof. Dr. Habib, şunları söyledi:"Son 3 yılda ülkemizde yükseköğretime büyük önem veriliyor. Dünya Bankası'nın çalışmasıyla Almanya'dan 2 üniversite, Amerikan Kansas Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle eğitim alanında çalışmalar yapacağız. Selçuk Üniversitesi akademisyenlerinin tecrübelerinden faydalanacağız. Sizleri de ülkemize ve üniversitemize davet ediyoruz."

Konuşmalardan sonra Rektör Prof. Dr. Okudan, Rektör Prof. Dr. Habib'e ve beraberindeki heyete plaket ve çini tablo hediye etti.



16 yıl önce