|

'Selçuklu medeniyetini iyi bilin'

Selçuklu Belediye Başkanı Ugur İbrahim Altay, Genç Ufuklar Akademisi'ne konuk oldu. Başkan Altay, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, "Selçuklu medeniyetini iyi bilin" dedi.

Hüseyin Koyuncuoğlu
00:00 - 20/11/2011 Pazar
Güncelleme: 18:02 - 20/11/2011 Pazar
Yeni Şafak
'Selçuklu medeniyetini iyi bilin'
'Selçuklu medeniyetini iyi bilin'

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından uygulamaya konulan ve Genç Ufuklar Akademisi kapsamında her hafta sonu konusunda uzman kişilerce verilecek olan konferansların ilki Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Gençlerin kendi branşlarında aldıkları eğitim öğretimle birlikte daha fazla sosyal faaliyete katılmaları ve uzman kişiler tarafından birebir fikir alış verişinde bulunmalarını amaçlayan Genç Ufuklar Akademisi bir yıl sürecek bir eğitim takvimi oluşturdu. Programa Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Faruk Ulular, Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Özdemir, gençlik meclisi üyeleri ve Selçuklu Belediye Başkanı Ugur İbrahim Altay katıldı. Selçuklu Gençlik Meclisi'nce başlatılan Genç Ufuklar Akademisi'nin ilk konuğu Selçuklu Belediye Başkanı Ugur İbrahim Altay oldu. Gençlerle Deneyim Paylaşımı adlı konferansa katılan Selçuklu Belediye Başkanı Ugur İbrahim Altay, öğrencilik yıllarından itibaren edindiği bilgi birikimlerini gençlerle paylaştı. Selçuklu Kent Konseyinin daha önceki dönemlerde de başarılı çalışmaları yerine getirdiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ugur İbrahim Altay, gençlerin ileriyi daha rahat görebilen ufku açık ve dinamik bir yapıya sahip olmalarından gurur duyduklarını söyledi.


BÜYÜK İLİM ADAMLARI SELÇUKLU'DA YETİŞTİ

Konuşmasında tarih bilincinin de önemli olduğuna vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ugur İbrahim Altay, ilim ve sanatta dünyada söz sahibi olan ve büyük ilim adamlarının yetiştiği Selçuklu medeniyetinin de bilinmesi gerektiğini söyledi. Altay, “Konya 300 yıl Anadolu Selçuklu Devletine başkentlik yapmıştır. O dönemde farklı ırk ve dinlere ait insanlara baskı yapılmamış, hep hoşgörü ile davranılmıştır. Şehrimiz hoşgörünün temellerini atan büyük ilim ve gönül adamlarının izlerini taşımaktadır. Onları tanıdığımız zaman kentimizi daha iyi tanıyacağız ve en önemlisi geleceğe büyük bir medeniyetin penceresinden bakacağız, sağlam bir irade ve güven ile çalışacağız. Belediyemizin ismini aldığı Selçuklu ismi de böyle bir medeniyetin adını taşımaktadır” dedi. Program sonunda, Selçuklu Gençlik Meclisi tarafından Selçuk Üniversitesi'nde düzenlenen ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı Kariyer Zirvesi isimli konferansa emeği geçen Gençlik Meclisi üyelerinin sertifikaları Selçuklu Belediye Başkanı Ugur İbrahim Altay tarafından verildi. Ayrıca Selçuklu Gençlik Meclisi'nin çalışmalarına katkılarından dolayı Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Özdemir tarafından Başkan Altay'a Selçuklu motifi işlemeli bir çini tabak hediye edildi.


12 yıl önce