|

Selçuklu Spor Salonu'na Avrupalılardan büyük övgü

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi 4. Avrupa Takımlar Taekwondo Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı.Konya'ya gelen 400 sporcu spor salonuna hayran kaldı.

Salih Köprülü
00:00 - 4/11/2008 Salı
Güncelleme: 15:27 - 4/11/2008 Salı
Yeni Şafak
Selçuklu Spor Salonu'na Avrupalılardan büyük övgü
Selçuklu Spor Salonu'na Avrupalılardan büyük övgü

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi, 4. Avrupa Takımlar Taekwondo Şampiyonasından başarıyla çıktı. Avrupa'nın 14 farklı ülkesinden 4. Avrupa Milli Takımlar Taekwondo Şampiyonası için Konya'ya gelen yaklaşık 400 sporcu, teknik adam ve yönetici yapılan organizasyondan ve müsabakaların oynandığı Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nden memnun kaldıklarını belirttiler.

Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin; "Böyle büyük bir organizasyonu Konya'da yapmaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. 4. Avrupa Takımlar Tekwondo şampiyonasını sevgi, hoşgörü ve kardeşliğin sembolü Konya'da yapmak ayrı bir anlam taşımaktadır. Bu organizeyi Konya'ya almaktaki en büyük neden Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi olmuştur. Uluslar arası standartlarda bir spor tesisinin Konya'da olması şehrimiz açısından önemli bir şanstır" dedi.

Avrupa Taekwondo Birliği Başkanı Athanasios Pragalos ise, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezinden övgü ile söz etti. Pragalos, tesisin yüksek standartlarda yapıldığını belirterek, uluslararası müsabakaların yapılması için çok uygun bir tesis olarak gördüğünü vurguladı. Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen de, Avrupa Milli Takımlar Taekwondo Şampiyonası'nın Konya tanıtımının yanı sıra spor turizmine ve şehrin ekonomisine de katkı sağladığını vurguladı.Esen, 400 sporcunun konaklaması, alışveriş yapması ve Konya'yı gezmesinin spor turizmini canlandırdığını söyledi.







15 yıl önce