|

Selin yaraları sarılıyor

Canik'te selin yaraları sarılırken, Başkan Osman Genç de selden zarar gören bölgeleri gezerek vatandaşların yanında oluyor. Bir yandan sokakları ve evleri temizleyen Canik Belediyesi, bir yandan da sel bölgesinde halka su ve yemek dağıtımı yapıyor.

Emre Ayaz
00:00 - 8/07/2012 Pazar
Güncelleme: 15:55 - 8/07/2012 Pazar
Yeni Şafak
Selin yaraları sarılıyor
Selin yaraları sarılıyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, selin meydana geldiği ilçede ilk saatlerden itibaren bölgeyi karış karış gezerek vatandaşları dinliyor. Sel öncesi özellikle Yılanlıdere çevresinde vatandaşları sele karşı uyaran ve o bölgedeki insanların sele hazırlıklı yakalanmalarını sağlayan Başkan Genç, selin 3. gününde de sokaklarda incelemelerde bulundu. Vatandaşları dinleyen Başkan Genç, el birliğiyle yaraların sarılacağını söyledi. Başkan Genç'e araç ve ekipmanların yanısıra manevi desteğinden dolayı da teşekkür eden vatandaşlar böyle bir afet görmediklerini belirtirken, Başkan Genç sel bölgesindeki yaraları sarmak ve vatandaşları normal yaşamlarına döndürmek için diğer kurum ve kuruluşlarla gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Selden zarar gören bölgelerimiz her geçen gün daha iyiye gidiyor. Vatandaşlarımızın da desteğiyle yarın bugünden daha iyi olacaktır" dedi.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

Selin meydana geldiği ilk andan itibaren seferber olduklarını dile getiren Başkan Genç, "Amasya, Ordu, Samsun Büyükşehir, Alaçam, Asarcık, Atakum, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, Havza, İlkadım, Ladik, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü, Yakakent, Kozluk Belediyelerine, İl Özel İdaresi, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu ve AFAD ile desteklerini esirgemeyen tüm kamu ve özel kurum kuruluşlarına, ayrıca bizlere yardımcı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Elbirliği ile hep birlikte en kısa zamanda selin zararlarını gidereceğiz" diye konuştu.

SU VE YEMEK DAĞITILIYOR

Bu arada Başkan Genç, gezdiği bölgelerde vatandaşları yardım alabilmeleri için yapmaları gerekenler konusunda da bilgilendiriyor. Öte yandan bir yandan selden zarar bölgelerde sokak ve evleri temizleyen Canik Belediyesi, bir yandan da sel bölgesinde halka su ve yemek dağıtımı yapıyor. Vatandaşlar, selin ilk gününden itibaren yanlarında hissettikleri Canik Belediyesi'ne teşekkür etti.

12 yıl önce