|

'Sema' engellileri hayata bağladı

Konya'da yakın zamanda kurulan Sema Okulu'nda engelliler de sema öğreniyor. Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, bedensel engellilerin sema eğitimine başladıktan sonra hayata bağlılıklarının arttığını kaydetti.

Yeni Şafak
00:00 - 10/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 18:18 - 10/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
'Sema' engellileri hayata bağladı
'Sema' engellileri hayata bağladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez kurulan Sema Okulu'nda bedensel engelliler sema öğreniyor. Sema Okulu'nda 40 kişinin eğitim aldığını, bunlardan 15'inin bedensel engelli olduğunu vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, büyük bir azimle çalışan engellilerin hem kendi hayatlarına farklılık getirdiklerini, hem de örnek olduklarını ifade etti Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 ay önce kurulan Sema Okulu bünyesinde bedensel engellilere de sema öğretiliyor. Başkan Akyürek, Hazreti Mevlana'nın barış ve hoşgörü mesajlarının dünyaya sema yoluyla anlatılması amacıyla başlattıkları çalışmanın başarıyla devam ettiğini belirtti. Sema Okulu'na 40 kişinin katıldığını, bunlardan 15'inin bedensel engelli olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, 6 aylık periyotlar halinde devam edecek proje kapsamında haftada 3 gün teorik ve pratik çalışmalar yapıldığını ifade etti. Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi işbirliği ile gerçekleştirdikleri çalışma kapsamında bedensel engellilerin 2 aydır sema öğrendiğini vurgulayan Başkan Akyürek, büyük bir azimle çalışan engellilerin hem kendi hayatlarına farklılık getirdiklerini, hem de diğer engellilere örnek olduklarını ifade etti.


BEDENLERE VAR AMA RUHLARA ENGEL YOK

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde bedensel engellileri toplum içine çıkarmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, son olarak hayata geçirilen Sema Okulu projesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Mıhçı, bedensel engellilerin sema eğitimine başladıktan sonra hayata bağlılıklarının arttığını kaydetti. Sema talimlerini yaptıran Postnişin Nadir Karnıbüyük, engelin sadece bedensel olduğunu, ruhlara bir engel bulunmadığını kaydederek, tüm öğrencilerle ilk kez farklı bir duyguyu yaşadıklarını söyledi. Karnıbüyük, derslere büyük bir coşkuyla katılan engellilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra sema gösterisi yapacaklarını ifade etti.

Bir elleri ile tekerlekli sandalyelerini kumanda eden, diğer ellerini kaldırarak sema talimi yapan öğrenciler ise, sema yaparken müthiş bir duygu içinde olduklarını vurgulayarak, engellilerin istedikleri takdirde neleri başarabileceğini göstermek adına yaptıkları çalışmanın önemine vurgu yaptılar.


14 yıl önce