|

Sevgi Evleri ekimde hizmete giriyor

Sosyal Hizmetler Genel Müdürü İsmail Barış, kimsesiz çocukların, aile ortamında büyüyerek topluma kazandırılması için başlatılan, Sevgi Evleri Projesi'nin ekimde hizmete gireceğini söyledi.

Zeynep Asar
00:00 - 12/08/2008 Salı
Güncelleme: 17:53 - 12/08/2008 Salı
Yeni Şafak
Sevgi Evleri ekimde hizmete giriyor
Sevgi Evleri ekimde hizmete giriyor

Adana'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Sosyal Hizmetler Genel Müdürü İsmail Barış, kimsesiz çocukların, aile ortamında büyüyerek topluma kazandırılması için başlatılan, Sevgi Evleri Projesi'nin ekimde hizmete gireceğini belitti. İsmail Barış, 0-6 ve 7-18 yaş arasında toplam 210 çocuğun barınacağı Sevgi Evleri'nde çocukların bakımı, küçük müstakil binalardan oluşturulan site içerisinde ve kesinlikle gerçek bir aile ilişkisi sistemi içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Beraberinde Sosyal Hizmetler Adana İl Müdür Vekili Remzi Özdoğan, Köprü Yardımlaşma Grup Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ile birlikte Sevgi Evleri'nin inşaatını ziyaret eden Barış, "Villa tipi konutlarda çocukların özel odaları olacak, 0-6 yaş çocuklar koğuş sisteminin bulunduğu yurtlarda değil, ev tarzı aile ortamında büyüyecek, odada dolabı, çalışma masası da bulunuyor" dedi. İsmail Barış daha sonra, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı ziyaret etti. Barış, Başkan Durak ile 20 seneyi aşkındır tanıştıklarını, kendisinin de eski bir belediyeci olarak Durak'ın çalışmalarını yakından izlediğini belirtti. Barış, Büyükşehir Belediyesi'nden Sevgi Evleri'nin içinden geçen kanalizasyon ve çevre düzenlemesi ile ilgili destek istedi.

Başkan Aytaç Durak, Sevgi Evleri'nde küçük çocukların kalacağı, o yüzden kanalizasyonun bir an önce yapılması gerektiğini belirterek, ASKİ yetkililerine talimat verdi. Çevre düzenlemesi ile ilgili de, Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti. Bekir Fevzi Yıldırım, Adana'daki sokakta kalan sahipsiz insanlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nden destek istedi. İsmail Barış, Büyükşehir Belediyesi'nin sokakta kalan sahipsiz insanlarla ilgili yapacağı Gece Barınma Evi'nde kalan şahısların temizlik, yemek, tedavi hizmetlerinin Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını bildirdi.


16 yıl önce