|

Seyrantepe'ye yeni bir cami yapılıyor

Seyrantepe Bölgesinde arsası Şehitkamil Belediyesi tarafından tahsis edilen ve bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan caminin telem atma töreni gerçekleştirildi.

Zabit Durmuş
00:00 - 29/11/2008 Cumartesi
Güncelleme: 17:48 - 29/11/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Seyrantepe'ye yeni bir cami yapılıyor
Seyrantepe'ye yeni bir cami yapılıyor

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat, Şehitkamil İlçe Müftüsü Nuh Korkmaz'ın yanı sıra mahalle muhtarı ve Seyrantepe sakinleri katıldılar.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil İlçe Müftüsü Nuh Korkmaz, camiyi yapan hayırsever işadamı Mustafa Bayel'e ve arsa tahsisi yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'ya teşekkür etti. Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Seyrantepe bölgesinde önemli bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini ve yapılan sosyal donatılarla bu bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ile birlikte Seyrantepe'de modern konutlar inşa ettiklerini belirterek, "Daha önce ahırlar bölgesi olarak bilinen bölge, şimdi son derece modern bir şehir görünümüne kavuşmuştur. Bu bölgede ihtişyaç duyulan sosyal donatılarında tamamlanmasıyla Seyrantepe kendi başına yeni bir yerleşim bölgesi olacaktır. Az sonra temeli atılacak olan caminin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat dua okudu. Kurban kesiminin ardından ise caminin temeli atıldı. Modern bir mimari ile yapılacak olan caminin kısa sürede hizmete açılacağı ifade edildi.



15 yıl önce