|

SIAL fuarından Golda'ya ödül

Paris'te iki yılda bir düzenlenen SIAL Uluslararası Gıda ve Teknolojileri Fuarı'nda Golda Makarna da yerini aldı. Türkiye'nin 128 firma ile çıkarma yaptığı fuar 17-21 Ekim tarihleri arasında meraklıları ile buluştu.

Ramazan Düşünceli
00:00 - 1/11/2010 Pazartesi
Güncelleme: 17:58 - 1/11/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
SIAL fuarından Golda'ya ödül
SIAL fuarından Golda'ya ödül

İstanbul Ticaret Odası organizasyonu ile Fransa'nın Paris şehrinde iki yılda bir düzenlenen SIAL Uluslararası Gıda ve Teknolojileri Fuarı'nda Golda Makarna da yerini aldı. Türkiye'nin 128 firma ile çıkarma yaptığı fuar 17-21 Ekim 2010 tarihleri arasında meraklıları ile buluştu. Kombassan şirketlerinden gıda sektöründe faaliyetini sürdüren Komgıda, Golda markası ile kiralamış olduğu 40 metrekarelik büyük bir stant ile Golda ürünleri gıda potansiyeli gelen ziyaretçilere tanıttı. Fuarın ilk gününden itibaren organizasyonda özellikle dünyanın gıda tedarikçisi firmalarına yönelik tanıtım çalışmaları yapıldı. Fuar süresince gıda fuarı konseptine uygun olarak seçilen 5 ana ürün grubundan (Makarna, Bisküvi, Bakliyat, Un ve İrmik) oluşan ve söz konusu ürünlerin katalogları dağıtılırken stant alanında kurulan vitrinlerde ürünlerin bazıları numune olarak sergilendi. Fuar alanında yapılan çalışmalar sonunda çeşitli ülkelerden talep sahibi firmalar ile iletişime geçilirken, bazı ülkelerin ticaret ve sanayi odası temsilcileri ile daha sonra gerçekleştirilebilecek iş birliklerine dair görüşmeler yapıldı.


AVRUPA'DA BAYİLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

'Beklenenin aksine yoğun ilgiyle karşılanmak bizleri memnun etmiştir' diyen ve fuarda Golda'yı başarıyla temsil eden Golda Dış Ticaret Müdürü Ümit Erol, 87 ülkeye makarna ihracat ettiklerini, yoğun olarak Arap ve Afrika ülkeleri ile çalıştıklarını, son dönemlerde ise Japonya pazarına giren sayılı firmalardan olduklarını söyledi. SIAL 2010 fuarı ile birlikte ihracatın 87 ülke ile sınırlı kalmayacağını, yapılan yeni bayi anlaşmaları ile Global pazarda yerini koruyacağını vurgulayan Erol, fuarın Golda makarna ve Türkiye adına çok verimli geçtiğini belirtti. Erol, 'Golda olarak Avrupa'da ülke sayısını artırmaya ve en önemli pazarlardan Fransa, İskandinav ülkeleri, İngiltere ve Almanya'ya yönelik bayilik çalışmaları yapmaya devam etmekteyiz' dedi. Golda Makarna olarak ihracatta önemli atılımlar yaparak 2009 yılına oranla yüzde 70 büyüme ile 2010 yılını kapatacaklarını ifade eden Erol, "Bu oranı 2011 yılı için daha yükseklere çekmeyi hedeflemekteyiz. 2011 yılı için yurtdışı pazar stratejimiz ise mevcut bayi ağını genişletmek ve mevcut satış temsilcileri sayısını arttırmak. Bu sayede giremediğimiz ülke pazarlarına da girmeyi hedeflemekteyiz' dedi. Türkiye'yi SIAL gıda fuarında başarı ile temsil etmelerinden dolayı İstanbul Ticaret Odası Golda Makarna'ya teşekkür plaketi verdi.


14 yıl önce