|

Sığınma Evleri destek bekliyor

Şefkat-Der Konya Şube Başkanı Ayfer Erel, Sığınma Evleri'nde kalan mağdur insanları kira, su ve elektrik gibi ücretlerini ödeyez durumda olduğunu söyledi. Erel, "Yetkililerden de bu insanlarımıza karşı daha duyarlı ve hassasiyetli davranmalarını istiyoruz" dedi.

Salih Köprülü
00:00 - 1/04/2009 Çarşamba
Güncelleme: 17:57 - 1/04/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Sığınma Evleri destek bekliyor
Sığınma Evleri destek bekliyor

Şefkat-Der Konya Şube Başkanı Ayfer Erel, maddi yetersizliklerden dolayı mağdur durumdaki insanlara yeterli kadar cevap veremediklerini söyledi. Ayfer Erel, faaliyete başladıkları günden itibaren barınmasız, şiddet mağduru, fuhuş kölesi ve zor şartlarda yaşam savaşı vermeye çalışan insanlara yardım ettiklerini belirtti.

Şefkat- Der'e ait hayata tutunma evlerinde, şu anda erkek evinde 40, kadın evinde ise 80 mağdur insanın kaldığını kaydeden Erel, "Evlerimizde kalan mağdur insanlarımızın kira, su ve elektrik gibi ücretlerini ödeyemiyoruz. Biz büyük fedakârlıklarla bu mağdur insanlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Yetkililerden de bu insanlarımıza karşı daha duyarlı ve hassasiyetli davranmalarını istiyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi geçen yıl çok güzel bir Kadın Konuk Evi açtı. Ama bu ev Konya için yeterli değil, belediyelerden yeni hayata tutunma evlerini açarak, mağdur insanlara yardım eden sivil toplum kuruluşlarına da destek vermelerini istiyoruz. Konya'daki ve Türkiye'de ki bütün sığınma evleri tam kapasite dolu ve devlet bu insanlara üç aylık kısa bir süre için barınma hakkı veriyor. Bu sürede uzatılırsa sığınma evlerinde kalan insanlarımız daha çok mağdur olmaz" diye konuştu.


MÜLTECİLERE DE YARDIM EDİYORUZ

Son bir yıldır sağlık konusunda ise devletin mağdur insanlar için gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirten Erel, "Devletimizden sağlık konusunda gösterdiği hassasiyeti, diğer konularda da gerçekleştirmesini istiyoruz. Bize gelen mağdur kişiye biz gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. İlk önce kimliğinin olup olmadığına bakıyoruz, eğer yoksa yeni bir kimlik çıkarmak için gerekli işlemleri yapıyoruz. Sağlık kartı çıkarılması için gerekli başvuruları yapıyoruz. Sağlık giderleri için ise Valiliklerden yardım almaya çalışıyoruz. Bizim için önemli olan kira, su ve elektrik gibi ücretlerin ödenmesinde yetkililerin bize yardım etmesidir. Bu konuda hayırsever kişilerden de yardım alamıyoruz" şeklinde konuştu.

İç İşleri Bakanlığı'nın Konya'ya gönderdiği mültecilere de Şefkat-Der adına kucak açtıklarını ve imkânları doğrultusunda barınma ve gerekli yardımları yaptıklarının altın çizen Ayfer Erel, şu an ise mültecilerin devletin yaptırdığı bir binada kaldıklarını söyledi.


15 yıl önce