|

Sistemi Almanya'da üretti İzmir'e fabrikasını kuruyor

İzmirli işadamı Can Baki, Almanya'da, ortağı Reinhardt Ritter ile ticari araçları elektrikle çalışır duruma getiren bir teknoloji geliştirdi. Baki, "Elektrikli araçlar, özellikle şehir içi dağıtım yapan her sektörden işletme için adeta bir can simidi olacak." dedi.

Cihan
00:00 - 17/11/2010 Çarşamba
Güncelleme: 15:33 - 17/11/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Sistemi Almanya'da üretti İzmir'e fabrikasını kuru
Sistemi Almanya'da üretti İzmir'e fabrikasını kuru

EFA-S Elektrikli Araçlar Genel Müdürü ve kurucu ortağı olan İzmirli işadamı Can Baki, düşük maliyetli ve çevreci elektrikli araçların, dünyanın ve Türkiye'nin geleceğinde çok önemli rol oynayacağını vurguladı. Almanya'nın Stuttgart şehrinde, ortağı Reinhardt Ritter ile ticari araçları elektrikle çalışır duruma getiren bir teknoloji geliştiren Baki, iki yıla yakın süren ar-ge çalışmalarıyla otomotiv sektöründeki çevreci teknolojiyi yeni bir boyuta taşımayı başardı. Sistemi Türkiye'ye getirme kararı alan ve yatırım için memleketi İzmir'i seçen Genel Müdür Baki, kendilerine ait üretim teknolojisiyle her marka ve modeldeki ticari aracı elektrikliye dönüştürebildiklerini söyledi.

Dünyanın gündeminde olan yüksek yakıt maliyetleri ve kirliliğe karşı çevreci teknolojiyle seçenek sunduklarını kaydeden Can Baki, şehir içinde çalışan ticari bir aracın yıllık yakıt masrafının 14 bin lira civarında olduğuna, oysa elektrikli bir aracın sadece bin lira harcadığına dikkat çekti. Elektrikli araçların motor bakımı, yağ değişimi gibi masrafları da olmadığı için tasarruf miktarının normal bir araca göre kat kat fazla olduğunu vurgulayan Baki, "Elektrikli araçlar, özellikle şehir içi dağıtım yapan her sektörden işletme için adeta bir can simidi olacak." dedi.


BAKANLIKLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın da gündeminde olan elektrikli araçlarla ilgili yönetmeliğin geçerlilik kazanmasıyla birlikte içten yanmalı motorlu ticari araçların elektrikle çalışabilecek duruma geleceğini ve plaka alarak trafiğe çıkabileceğini ifade eden Baki, konuyla ilgili olarak bakanlık yetkilileriyle görüşmelerini sürdürdüklerini ve hazırladıkları bilgilendirme dosyasını sunduklarını aktardı.

İçten yanmalı motorların yüksek devre ulaşması için belli bir süre geçmesi gerektiğini belirten Baki, elektrikli motorlarınsa çalışmaya başladığı andan itibaren bu gücü yakaladığını, dolayısıyla daha yüksek performans elde ettiklerini söyledi. Mazotlu araçların yakıttan yüzde 55-60 güç elde ettiğine, bu oranın elektrikli motorda ise yüzde 99 olduğuna değinen Baki, şunları söyledi: "Herhangi bir ses üretmeyen motor, gürültü kirliliği de yapmıyor. Egsoz gazı olmadığı için tamamen çevreci olan elektrikli araçlar, Avrupa'da hükümetler tarafından teşvik ediliyor. Üstelik satın alanlara para yardımı bile yapılıyor."


TAM ŞARJLA 250 KM GİDİYOR

Daha kullanışlı ve uzun ömürlü lityum aküler sayesinde 90 kilowatt ile 325'lik tork elde ettiklerini anlatan Can Baki, "Araçlar tam şarj olduğu zaman 250 km. mesafe katedebiliyor. Üstelik hız ya da çekiş gücü olarak hiçbir eksiği yok." dedi. Elektrikli araçların, özel kablosuyla evlerde bile rahatlıkla 10-12 saat sürede şarj edilebildiğini ifade eden Baki, daha yüksek voltajlarda bu sürenin 3-4 saate indiğini söyledi. Özellikle şehir merkezlerinin gürültü ve çevre kirliliğinden uzak tutulması için elektrikli araçlara yönelecekleri bilgisini veren Baki, bin 700'den 7 bin 500 kg. taşıma kapasitesine kadar olan araçları elektrikliye çevirebildiklerini sözlerine ekledi.

13 yıl önce