|

Slovakya'da Osmanlı izini Bursalı bilim adamları arayacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin' i ziyaret eden Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin, ülkelerindeki Osmanlı eserlerini yaşatmak istediklerini söyledi. Büyükelçi Jakabcin, bunların tarihi kimliklerinin belirlenmesi için Türkiye'den uzman bir ekibin görevlendirilmesini istedi.

İha
00:00 - 29/04/2008 Salı
Güncelleme: 17:42 - 29/04/2008 Salı
Yeni Şafak
Slovakya'da Osmanlı izini Bursalı bilim adamları a
Slovakya'da Osmanlı izini Bursalı bilim adamları a

Slovakyadaki Osmanlı eserlerinin belirlenmesi için Türkiye'den uzman desteği istendi.Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i makamında ziyaret etti. Büyükelçi Jakabcin iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılmasına yönelik yeni bir çalışma içinde olduklarını ifade ederek, hem sanayi, hem de kültürel yönden zengin bir şehir olan Bursa'nın bu konuda öncülük etmesini istedi.


Jakabcin, Bursa'da fahri konsolosluk açmak istediklerini belirterek, Şahin'den bu konuda destek beklediklerini dile getirdi. Jakabcin, ülkelerindeki Osmanlı eserlerini yaşatmak istediklerini, bunların tarihi kimliklerinin belirlenmesi için Türkiye'den uzman bir ekibin görevlendirilmesini isteyerek, "Slovakya'da Osmanlı izini yaşatmak istiyoruz. Ancak birçok eser konusunda bilgi eksikliğimiz var. Bunun giderilmesine yönelik Türkiye'den uzman bir ekip görevlendirilmesini istiyoruz." dedi.


Slovakya Konsolosu Rastislac Krizan da, 2013 Avrupa Kültür Başkenti adayı Kosice ile Bursa'nın kardeş şehir olduğunu hatırlatarak, "Bursa ile benzer özelliklerimiz var. İki şehir arasındaki işbirliğinin daha da artırılması için her türlü çalışmaya hazırız" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de, Osmanlı eserlerinin yaşatılmasına yönelik görüşlerinden dolayı Slovak heyete teşekkür etti ve bu konudaki çabaya destek olacaklarının sözünü verdi. Ziyarete Slovakya büyükelçisi ve konsolosa, Kosice Belediye Başkanı Frantisek Knapik, Kosice 2013 Avrupa Kültür Başkenti Adaylık Merkezi Genel Koordinatörü Marek Kolarcik ile mecyis üyeleri Eduard Buras ve Norbert Lukan da eşlik etti.


16 yıl önce