|

Solmaz: Buca Belediyesi sınıfta kaldı

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın belediyecilik konusunda eksikliklerin olduğunu ve seçim öncesindeki vaatlerinin hiçbirini yerine getirmediğini söyledi. Solmaz, Buca Belediyesi'nin sınıfta kaldığını ifade etti.

Yeni Şafak
00:00 - 27/04/2012 Cuma
Güncelleme: 18:14 - 27/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Solmaz: Buca Belediyesi sınıfta kaldı
Solmaz: Buca Belediyesi sınıfta kaldı

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, AK Parti il binasında gerçekleştirdiği toplantıda Buca Belediyesi'nin icraatlarını değerlendirdi. Başkan Mustafa Solmaz, Buca Belediyesi'nin hizmet üretmekten uzak olduğunu söyledi. Buca Belediyesi'nin sosyal demokrat anlayıştan uzak olduğunu belirten Solmaz, “2008 yılında belediye bütçesi 66 milyon TL iken ihtiyaç sahiplerine 1 milyon 609 bin TL yardım yapılırken, 2011 yılında bütçenin 96milyon TL olmasına rağmen sadece 410 bin TL yardım yapıldı. Buca Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı bu mu?” dedi. Bugüne kadar sadece Betontaş ve Kapalı Pazaryeri ile Atatürk Mahallesi'nde yol açılışı yapıldığını söyleyen Başkan Mustafa Solmaz, “Buca'da iktidara gelemediğimiz için üzgünüz. Ama at sahibine göre kişner. Ercan Tatı 3 yılı heba etti. Halkı da yaka silktirdi. Geride sadece 2 yılı kaldı. İnşallah bu süre içinde sözlerini yerine getirir” dedi. AK Parti Buca Belediyesi Meclis Üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Buca Belediyesi'nin 2011 yılı faaliyet ve performans raporunu değerlendiren Solmaz, “Seçim öncesinde verilen vaatlerde Metro Tınaztepe'ye gelecekti. Meydanlar yapılacaktı. Ulaşım sorunu çözülecekti. Kongre ve alışveriş merkezleri, sinema salonları yapılacaktı. 5 bin kişiye iş verilecekti. Bunun 200-300'ü Buca Gölet'te çalışacaktı. 5 bin kapasiteli öğrenci yurdu yapılacaktı. Buca marka kent olacaktı. Ama ortada bunlarla ilgili ne proje var ne de bir girişim. Verilen vaatlerin hepsi unutuldu” diye konuştu.


HALKIN PARASI KULLANILDI

Buca Belediyesi'nin ihale şartlarına uymadığını ve mal alımlarında belediye bütçesinin milyonlarca TL zarara uğratıldığını iddia eden Başkan Solmaz, "6 bin adet seramik kupa tanesi 6 TL 49 kuruştan alınmış. Bunun piyasadeğeri2 lira 25 kuruş. Bunun ile belediye 22 bin 400 TL zarara uğratılmış. Yine bunun gibi 7.500 adet küp bloknot tanesi 5 lira 50 kuruştan alınmış. Bunun da piyasa değeri 2 lira 50 kuruş. Burada da belediye 21 bin TL zarara uğratılmış. Bunlar gibi logolu anahtarlık ve buna benzer birçok kalemlerde uğratılan zarar ortada. Bu giden para halkın parası yazıktır günahtır” diye konuştu. Açılışı yapılan Betontaş ve Kuruçeşme Pazaryerlerinin kaçak yapıldığını iddia eden Solmaz, “Bu yerler hazineye ait ve belediyeye 2 yıllığına verildi. Geçici bir süre için verilen bir yere belediye nasıl oluyor da 1milyon 986 bin TL'lik yatırımla Betontaş Pazaryeri yapıyor. Kaldı ki burası uygulama projeleri olmadan temeli atıldı. İhaleye verildi ve ruhsatı olmadan kaçak olarak yapıldı. Bunu vatandaş yapsa 30-40 bin TL ceza verirler” dedi.


12 yıl önce