|

Sosyal medya muhabbetin önüne geçti

Konya Büyükşehir Belediyesi''nin Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ile birlikte her cumartesi düzenlediği ''Camlı Köşk''te Gençlik Söyleşileri'' gençlerden büyük ilgi görüyor. Eğitimci Salih Gürbüz, iletişim araçlarının ve sosyal medyanın yüz yüze iletişimin önüne geçtiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/11/2013 Salı
Güncelleme: 10:24 - 19/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Sosyal medya muhabbetin önüne geçti
Sosyal medya muhabbetin önüne geçti

Konya Büyükşehir Belediyesi''nin Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ile birlikte her cumartesi düzenlediği ''Camlı Köşk''te Gençlik Söyleşileri'' devam ediyor. Eğitimci Salih Gürbüz''ün konuk olduğu bu haftaki programa AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı ve Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de katıldı. Programda gençlere ''Gençlik ve Sosyal Medya'' konusunu anlatan Eğitimci Salih Gürbüz, iletişim araçlarının ve sosyal medyanın yüz yüze iletişimin önüne geçtiğini söyledi. Gürbüz, günümüzde en büyük iletişimin aynı evde yaşayan ama yan odada kucağında bilgisayarla oturan kişileri aynı odaya toplayabilmek olduğunu dile getirdi.

HER CUMARTESİ CAMLI KÖŞK SOHBETLERİ

Gençlerden büyük ilgi gören programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Camlı Köşk''te Gençlik Söyleşilerinin her cumartesi devam edeceğini belirterek, tüm gençleri programlara davet etti. Başkan Akyürek, öğrencilik hayatında sosyal faaliyetlerde bulunanların genellikle geleceğin liderleri olduğunu vurguladı. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya da, sosyal medyanın çoğulculuk açısından son derece önemli olduğunu belirterek, her konuda olduğu gibi bu konuda da iradenin son derece önemli olduğunu ifade etti.

İÇİNİZDEKİ ÇOCUĞU ÖLDÜRMEYİN

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise, yaşayan herkesin içinde bir yaramaz çocuk olduğunu, insanların onun üzerini zaman içinde eşyalarla, başkalarının önemsediği tüketim malzemeleri ile kapattığını söyledi. Kabakçı, ''Eğer iç dünyanızın kulağı kapanırsa o çocuk lüzumsuz materyallerin altında ölür. İçinizdeki çocuğa kulak vermenizi tavsiye ediyorum. İçinizdeki çocuğu öldürmeyin.'' dedi. Eskiden evlerdeki soba ve ocak başının insanları bir araya topladığını, kalorifer çıkınca herkesin ayrı odalara dağıldığını belirten Kabakçı, şimdi herkesin ayrı bir dünya inşa etmenin derdinde olduğunu, bunu sıkıntılı bulduğunu dile getirdi.


10 yıl önce