|

Su ve temizlikte yeni adres

Konya'nın bilinen en eski hırdavat şirketi Baranok Makine, şimdilerde dünyanın en önemli teknoloji markalarıyla temizlik ve su tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor.

İsmail Poçan
00:00 - 26/10/2009 Pazartesi
Güncelleme: 13:03 - 26/10/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Su ve temizlikte yeni adres
Su ve temizlikte yeni adres

Dünyanın gittiği yönü çabuk görüp, hemen tarz değiştiren Baranok ailesi, kendi markası Bravouer'ı piyasaya çıkarırken, aynı zamanda dünyanın en gelişmiş temizlik markası Polti, Waterlogic ve Shopvac'ın Türkiye ana bayiliği ne de yapmaya başladı.

Dünya'da su ile ilgi pek çok şeyin konuşulduğu bu günlerde, suyu en az ve en verimli kullanan teknolojik cihazları Türk insanına sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten, Bravouer Temizlik ekipmanları sahiplerinden, Mustafa Baranok, “Waterlogic bugün çarpıcı yeni ürünü "Waterlogic 4 su soğutucusunu piyasaya sürdü ve şirketin bilinen ürün yelpazesini önemli oranda ileriye götürerek dünyada su soğutucularının algılanma biçimini değiştirdi.” dedi. Suyun, bir şişe yerine doğrudan şebekeden alınarak süzüldüğü ve arıtıldığı için, Waterlogic 4 çevre konusunda duyarlı kişiler için de doğru seçim olduğunu belirten Baranok, bu cihazla, kullanıcıların plastik şişeler ve yol açtıkları çevresel etkileri tamamen ortadan kaldırarak, bunların karbon kalıntılarını azaltma imkanına sahip olduklarını, şebeke suyu süzülerek arıtıldığı için, şişe suyunun çevresel etkileri ortadan kalkmakta ve sınırsız bir temiz içme suyu kaynağı sağlandığını ifade etti.


NARGİLE SİSTEMİ GİBİ ÇALIŞIYOR

Buharla temizlik yapan elektrik süpürgesi Polti'nin ise temizlik hassasiyeti olan kadınların vazgeçilmezi olacağını söyleyen Mustafa Baranok 'Bu makine, dünyanın her yerinde ev kadınları tarafından beğenilerek kullanılmakta ve talep edilmektedir. Bu üründe toz torbası bulunmaz ve tozlar temizlik makinesinin haznesinde bulunan su içerisinde toplanır. Temizlenecek yüzeyler içinde temizlik malzemesi yerine sadece buhar kullanılır. Bu ürün tasarlanırken Türk nargilesinden yararlandı. Nargilede lüleye konulan tömbekiden çekilen duman nargile şişesinde bulunan sudan geçerek temizleniyor. Bu işlem sırasında, nargileden her nefes çekişte şişede bulunan sudan hava kabarcıkları çıkıyor Polti de nargile sistemiyle çalışıyor. Değişik yüzeylerden emdiği hava, makinenin su haznesinden geçerek buhar olarak dışarı çıkıyor. Makinede toz torbası yerine su haznesi kullanıldığından toz torbasının temizlenmesi sırasında yaşanan kirlilikten kurtulunuyor. Polti çalışırken tıpkı nargile gibi su haznesinde hava kabarcıkları oluşuyor. dedi. Mustafa Baranok teknolojik ürünlerle ilgili çok dinamik bir site hazırladıklarını, detaylı bilgileri http://www.bravouer.com.tr adresinde bulunabileceğini söyledi.




15 yıl önce