|

Sudan'dan Selçuk'a işbirliği çağrısı

Sudan Khartoum Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Awad, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ile bir araya geldi. Okudan, "Selçuk Üniversitesi ile akademik işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 25/09/2011 Pazar
Güncelleme: 15:18 - 25/09/2011 Pazar
Yeni Şafak
Sudan'dan Selçuk'a işbirliği çağrısı
Sudan'dan Selçuk'a işbirliği çağrısı

Sudan Khartoum Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Abdelkarim Hassan Awad başkanlığında öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan heyet, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve uygulama alanlarını inceledikten sonra Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı makamında ziyaret etti. Dr. Awad, çalışmalarını yakından takip ettikleri Selçuk Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Heyet, öncelikle Ziraat Fakültesi'nin derslik ve laboratuarlarını inceledi ardından da fakültenin fiziki yapılanması ile eğitim imkanlarını içeren brifing aldı. Uygulama alanlarını da büyük bir ilgiyle gezen heyet üyeleri, 1 gün süren incelemenin ardından Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk ile Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fikret Akınerdem de hazır bulundu. Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Yurtdışındaki pek çok üniversiteden konuklarımız oluyor. Her fakültemizi belirli dönemlerde çeşitli heyetler ziyaret ediyor. İşbirliği yapmak istediklerini dile getiriyorlar. Bu da fakültelerimizin ne kadar büyüdüğünü ve geliştiğini gösteriyor. Sudan Khartoum Üniversitesi de bu ziyaretçiler arasında bulunuyor. Bizimle işbirliği yapıp, kendi çalışmalarında Ziraat Fakültemizi model almak istiyorlar. Onlara destek vermek bizi mutlu eder' dedi.


'SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İLE AKADEMİK İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ'

Khartoum Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Abdelkarim Hassan Awad da, 'Türkiye'ye gelmeyi uzun süredir istiyorduk. Özellikle Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni ziyaret etmek istedik. Ziyaret sırasında fakültenin her bölümü gezdik ve inceledik. Tüm gözlemlerimizi rapor haline getireceğiz. Selçuk Üniversitesi ile akademik işbirliği yapmak istiyoruz. Bize ilgi gösterdikleri için başta Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan olmak üzere bütün akademisyenlere teşekkür ederiz.' diye konuştu. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk ise 'Ülkemizi ve bölgemizi yakından tanımak istiyorlar. Konya, üniversite ve fakültemiz ile ilgili kendilerine detaylı bilgi verdik. Fakültemizi model alarak eğitim, araştırma, sosyal ve kültürel alanda işbirliği yapmak istiyorlar. Fakülte olarak her türlü desteği vermeye ve işbirliğine hazırız' dedi.


13 yıl önce