|

Suriye'den işadamlarına yatırım daveti

MÜSİAD Rize Şubesi'nin Suriye ziyaretinde işadamları karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Şam Ticaret Odası adına konuşan Bahaa Eddin Hasan, Türk işadamlarına yatırım çağrısı yaparak, "Her türlü işbirliğine hazırız" dedi.

Ali Kara
00:00 - 28/12/2010 Salı
Güncelleme: 17:19 - 28/12/2010 Salı
Yeni Şafak
Suriye'den işadamlarına yatırım daveti
Suriye'den işadamlarına yatırım daveti

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi, 19 kişilik heyetle Suriye'ye iş gezisi düzenledi. MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel başkanlığında, KOSGEB'in yurtdışı iş gezisi desteğiyle Rize'de ilk kez düzenlenen geziye MÜSİAD üyeleri, Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş ve Tarım İl Müdürü Adem Çekiç katıldı. Dört günlük gezide inceleme gezisinde bulunan heyet, Şam Ticaret Odası'nı da ziyaret etti.Şam Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bahaa Eddin Hasan ve Yönetim Kurulu üyesi Nızar.N.Al-Kabbanı'nın katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Hasan, komşu iki ülke arasındaki derin tarihi ilişkiler ve iki ülke liderinin sahip olduğu siyasi irade ile son dönemlerde karşılıklı olarak vizelerin kaldırılmasının ilişkilerin gelişmesinde önemli bir faktör oluşturduğunu ifade etti. Suriye olarak, Türkiye'nin gelişmiş teknolojisinden, üretiminden yararlanmayı hedeflediklerini belirten Hasan, "Türkiye'de üretilen bir ürünü, elbette ki Türkiye'den temin etmek isteriz. Bu nedenle Türkiye ile ticaret bağlantılarımızı daha sağlam temeller üzerine inşa etmek gerektiğinin bilincindeyiz. Bu anlamda, iki ülkenin işadamları arasında şu an yaptığımız karşılıklı iş görüşmeleri, önemli mesafeler alınmasını sağlayacaktır. Bizler, iki komşu ülke görüntüsünü aşıp, kardeş ülke aşamasına geldik. Bu birliktelik ve uyumu ticarete dönüştürmemiz gerekiyor. Bu aşamada Türk işadamı dostlarımızı da yatırımlar gerçekleştirmek üzere ülkemize davet ediyoruz. Şam Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü işbirliğine hazırız" dedi.


GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel toplantıdaki konuşmasında; Türkiye'nin, hızlı bir gelişme süreci yaşadığını ve Suriye'nin en önemli ticaret partneri olması gerektiğine dikkat çekti. Temizel, "Suriye gerek ekonomik, gerekse politik ve sosyal alanlarda çok hızlı bir değişim süreci yaşıyor. Türk heyeti olarak sizlerle her türlü işbirliği yapmak üzere buradayız. Bizim azmimiz, sizin de sıcak ilginizle bu işbirliğini gerçekleştireceğimize inanıyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılabilmesine yönelik bu tür ziyaretler, sadece ekonomik bakımdan değil, her açıdan olumlu neticeler meydana getirmektedir. İnanıyorum ki, en kısa zamanda bu olumlu gelişmeler iki ülke adına güzel sonuçlar doğuracaktır. MÜSİAD Rize Şubesi olarak önümüzdeki günlerde, bu tür dış temaslara ağırlık vereceğiz. Gerek komşu ülkelerle, ve gerekse diğer ülkelerle karşılıklı ziyaret ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesine yönelik girişimlerimiz artarak devam edecektir. Çünkü Türk ekonomisinin gelişmesinin tek yolu yeni pazarları keşfetmekten ve bu pazarları en etkili biçimde değerlendirmekten geçiyor" şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından iki ülke işadamları Şam Ticaret Odası'nda organize edilen ikili işbirliği görüşmelerinde bulundu. Türk ve Suriyeli işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği görüşmelerde, karşılıklı yatırım ve işbirliği olanakları değerlendirildi. Türk işadamları, görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini ve Suriyeli firmalarla ileriye dönük, verimli çalışmalar yapabileceklerini belirtti.



13 yıl önce