|

Dünyanın tam ortasından Trabzon'a konuk geldi

Türkiye'de faaliyetlerine yeni başlayan Ekvator Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticari İlişkiler Müsteşarı Boryys A. Mejia Aguirre ve beraberinde Büyükelçilik Ticaret Ofisi Uzmanlarından Ülgen Gökkaya, Trabzon ziyaretleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'nda ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik bir görüşmede bulundular.

Kamil Anahar
00:00 - 3/09/2010 Cuma
Güncelleme: 18:58 - 3/09/2010 Cuma
Yeni Şafak
Dünyanın tam ortasından Trabzon'a konuk geldi
Dünyanın tam ortasından Trabzon'a konuk geldi

Toplantıda konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ekvator ile Türkiye arasında 105 milyon Dolar ticaret hacmi bulunduğunu, Trabzon'dan da bu ülkeye fındık ihracatının yapılmış olduğunu söyledi.

Ekvator Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Boryys A. Mejia Aguirre'ı Trabzon'da görmekten mutlu olduklarını ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, “Trabzon bir yılda, bir milyar doları aşkın bir ihracat yapmaktadır. Ve bir yılda yine 113 ayrı ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.”diye konuştu.

Hacısalihoğlu, Ekvator Cumhuriyeti'nin Türkiye'den makine ve teçhizat ithal ettiğine dikkat çekerek,” Bu eğilim Türkiye'nin Ekvator'dan biraz daha gelişmiş bir ülke olduğunu göstermektedir. Ekvator'da tarım ürünleri açısından oldukça gelişmiş bir ülke olarak bilmekteyiz. Trabzon ile Ekvator arasında iş adamlarımız arasında ikili iş görüşmelerinin geliştirilmesini öngörmekteyiz.”dedi. Ekvator Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticari İlişkiler Müsteşarı Boryys A. Mejia Aguirre'de yaptığı açıklamada, ticaret için Türkiye'yi stratejik bir ortak olarak gördüklerini ifade etti. Türkiye'ye bu nedenle ülkesinin Büyükelçilik açtığını aktararak, “2011 yılının ikinci çeyreğinde, Ekvator Cumhuriyeti Başbakanımız Türkiye'yi ziyaret edecek. Ardından, Türkiye'de iş adamları ile birlikte Ekvator'da incelemelerde bulunacağız.”şeklinde konuştu.

Ekvator Cumhuriyeti'nin Türkiye'nin ilgisini çekebilecek yatırım projelerine sahip olduğunu vurgulayarak, özellikle inşaat sektöründe Türk firmalar ile temasa bulunmayı planladıklarını vurgulayan Müsteşar Aguirre, şöyle konuştu.“ Güney Amerika'da küçük bir ülke olmamıza rağmen, ABD ve Avrupa ülkelerine ihracatımız bulunmaktadır. Türkiye'den daha çok endüstriyel ürünlerini ithal etmekteyiz.”

14 yıl önce