|

TC. AYDIN

.
00:00 - 20/03/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:16 - 19/03/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
TC. AYDIN
TC. AYDIN

TC. AYDIN

2. İCRA DAİRESİ

2013/79 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NOLU TAŞINMAZIN

Özellikleri: Aydın İli Meşrutiyet mahallesi , Merkez Efeler ilçesi ilçe. 6408 Ada . 3 Parselde A ve C bloklarda 8 er katlı ve B blokla 9 katlı betonarme apartman ve arsasında B blok 3.kat 5 nolu bağımsız bölümde kayıtlı mesken niteliğindeki taşınmaz. Taşınmazın bulunduğu bina bodrum+ zemin+ 7 katlı, çatısız, içi-dışı sıvalı-boyalı, betonarme karkas. 10-12 yıllıktır. Binada her katta 2'şer daire bulunmakladır. Kıymet takdiri olan taşınmaz 3. kattaki 5 nolu bağımsız bölümdür. Taşınmazın bulunduğu bina asansörlü ve merkezi sistem kaloriferlidir. Binanın içi- dışı sıvalı ve boyalıdır . Binanın merdivenleri mermer kaplıdır. Daire. 4 oda, 1 salon , 3 balkonlu olup, giriş kapısı çelik ve iç kapıları Amerikan paneldir. Pencereleri panjurlu, ısıcamlı pvc plastik doğramadır. Dairenin zemin döşemesi salon ve odaların ahşap parke diğer mekanların seramiktir. Wc, banyo, ebeveyn banyo duvarları tavana kadar çepeçevre seramik, zemin döşemesi seramiktir. Mutfak tezgahı granit, dolapları hazırdır. Daire halihazırda kiracı tarafından kullanılmaktadır. Dairenin brüt yüzölçümü 156 m2., net 160 m2.dir. Dairenin duvarları saten alçı tavanı kartonpiyerlidir. Dairede ebeveyn banyosu bulunmakta . binada yangın güvenlik holü bulunmaktadır Taşınmazın mevkiisi tercih edilirliği normaldir. Belediyenin her türlü altyapı hizmetlerinden yararlanmakladır. Sosyal ve ticari hayatın normal olduğu, her zaman alım-satıma uygun bir mevkidedir. Taşınmazın önünde bulunan yollar asfalttır. Hemen yakınında, tren yolu, Çevre ve Şehircilik İI Müdürlüğü, yürüyüş mesafesinde Aydın-İzmir Devlet Karayolu bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu Yakahisar Sitesi B Blok. Bayındırlık Bulvarı ile Şair Ömer Bulvarı köşebaşındadır.

Adresi : Girne mahallesi Şair Ömer Bulvarı n:2 Yakahisar sitesi B blok Aydın

Yüzölçümü : Brüt 186 m2 net 160 m2

Arsa Payı : 94/3390

İmar Durumu: Parsel imar planında Ö işaretli 0.40/2.00 h=serbest konut plan şartı

Kıymeti : 220.000,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler: Dosyasında mevcuttur

1. Satış Günü : 29/04/2014 günü 15:20- 15:30 arası

2. Satış Günü : 27/05/2014 günü 15:20 - 15:30 arası

Satış Yeri : AYDIN ADLİYESİ OTAPORKI ÇAY OCAĞI ÖNÜ -

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %,50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şarlı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, talimin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. KDV. 1/ 2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yaurmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi gülmüş ve münderecatını kabul emıiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/79 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

B:18106 www.bik.gov.tr

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr''de

10 yıl önce