|

T.C. AYDIN

.
00:00 - 20/03/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:17 - 19/03/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
T.C. AYDIN
T.C. AYDIN

T.C. AYDIN

2. İCRA DAİRESİ

2013/69 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri: Aydın ili efeler merkez ilçesi cuma mahallesi pınarbaşı mevkii 194 ada 3 parselde kayıtlı

taşınmazın bulunduğu bina, bodrum+zemin+ 4 katlı, çatısız, betonarme karkas, 25-30 yıllıktır. Binada her katta 2'şer daire bulunmaktadır. Zemin katla 1 dükkan ile 1 daire bulunmaktadır. Kıymet takdiri olan taşınmaz 3. kattaki 6 nolu bağımsız bölümdür. Taşınmazın bulunduğu bina asansorsuz ve merkezi sistem kalorifersizdir. Binanın içi- dışı sıvalı ve boyalıdır. Binanın merdivenleri mozaik kaplıdır. Daire, 3 oda, 1 salon , 2 balkonlu olup, giriş kapısı çeliktir. Pencereleri pvc plastik doğramadır. Daire halihazırda kullanılmaktadır. Dairenin brüt yüzölçümü 120 m2.dir. Taşınmazın mevkiisi tercih edilirliği normaldir. Belediyenin her türlü altyapı hizmetlerinden yararlanmaktadır. Sosyal ve ticari hayatın normal olduğu, her zaman alım-satıma uygun bir mevkiidedir. Taşınmazın önünde bulunan yol beton parkedir.

Adresi : Cuma mahallesi 213 sokak n:45 Orkide apt Aydın

Yüzölçümü: parsel yüzölçümü 293,35 m2 daire yüzölçümü 120m2

Arsa Payı : 28/294

imar Durumu : bitişik nizam 5 kat (B-5) plan şartı öngörülmüştür.

Kıymeti : 70.000,00 TL

KDV Oranı : %1

Kaydındaki Şerhler : Dosyasında mevcuttur

1. Satış Günü : 29/04/2014 günü 15:00- 15:10 arası

2. Satış Günü : 27/05/2014 günü 15:00- 15:10arası

Satış Yeri : AYDIN ADLİYESİ OTOPARKI ÇAY OCAĞI ÖNÜ -

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada damalın tahmin edilen değerin %50 sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan talihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnegi gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/69 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

B:18110 www.bik.gov.tr

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr''de

10 yıl önce