|

TOKİ'den Yakutiye'ye 15 yıl vadeli 504 konut

Cihan
00:00 - 25/08/2007 Cumartesi
Güncelleme: 17:58 - 25/08/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
TOKİ'den Yakutiye'ye 15 yıl vadeli 504 konut
TOKİ'den Yakutiye'ye 15 yıl vadeli 504 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Yakutiye Belediyesi tarafından Hasani Basri ile Rabia Hatun Mahallesi'nde inşa edilmesi planlanan konutlar için bu bölgedeki hak sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yakutiye Belediyesi Yemekhanesi'nde yapılan toplantıya Hasani Basri ve Rabia Hatun mahallelerindeki gecekondu sahipleri ile Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, TOKİ Kentsel Dönüşüm Proje Müdürü Gürol Konyalı katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Atınç, söz konusu bölgede yaşayan vatandaşların daha sağlıklı koşullarda yaşamalarını sağlamak ve Yakutiye bölgesini metropol bir görünüme kavuşturmayı düşündüklerini söyledi. Hak sahiplerini mağdur etmeden Kentsel Dönüşüm Projesi'ni gerçekleştirmeyi ilke edineceklerini dile getiren Başkan Atınç, söz konusu çalışmayı yaparken, yerel sivil toplum örgütleri ile iş birliği içerisinde hareket ettiklerini kaydetti.

Toplantıda katılımcılara yapılacak konutlarla ilgili teknik bilgi veren TOKİ Kentsel Dönüşüm Projeler Müdürü Gürol Konyalı ise söz konsu konutların 504 konut olacağını ve bu konutların arz ve talebe göre ölçülendirmelere belirleneceğini kaydetti. Mevcut mahallelerdeki arsa üzerindeki gecekonduların bedellerini belirlerken Erzurum'daki resmi ve resmi olmayan kurumlardan bilgi aldıklarını hatırlatan Gürol, hak sahiplerinin mevcut arsa ve enkaz bedellerini nakit olarak kabul edilmesi halinde geriye kalan miktara 15 yıl ödeme kolaylığı sağlayacaklarını kaydetti.

Hak sahipleriyle tek tek görüşmek suretiyle sözleşme yapacaklarını ifade eden Gürol, daha sonra vatandaşların sorularına cevap verdi.

17 yıl önce