|

Trabzon-Acara dostluğu pekişti

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkan Birinci Yardımcısı Levan Antadze ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Kamil Anahar
00:00 - 10/02/2009 Salı
Güncelleme: 16:54 - 10/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Trabzon-Acara dostluğu pekişti
Trabzon-Acara dostluğu pekişti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Nuri Okutan, Trabzon'un tarihi geçmişiyle, kültürüyle ve bulunduğu konumuyla çok önemli bir merkez olduğunu söyledi. 'Çevresiyle, bölgesiyle birlikte büyük bir anlam ifade eden Trabzon'u çevresiyle tanımlamazsak eksik tanımlamış oluruz. Bunun en önemli ayağını da Batum oluşturmaktadır.'diyen Vali Okutan, bir proje iki ülke çalışması hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Trabzonspor'un başarılı bir sezon geçirdiğini ve iyi bir takım olduğunu söyleyen Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkan Birinci Yardımcısı Levan Antadze'ye Trabzonspor kaşkolu hediye eden Vali Okutan, "Biz önümüzdeki günlerde sayın başbakan, başbakan yardımcısı ve beraberindeki heyeti de burada ağırlamayı arzu ediyoruz. Trabzonspor maçına da davet ediyoruz. Orada Başkonsolosumuz var, onu da Trabzonsporlu yapmaya çalışıyoruz. Bu görevi de sayın bakanımız üstlendi. Önümüzdeki günlerde gelecek olan heyetle birlikte inşallah Trabzonspor maçına gideceğiz." şeklinde konuştu. Daha sonra Vali Okutan, ziyaretin anısına Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkan Birinci Yardımcısı Antadze'ye plaket verdi. Kendisine Acara'ya özgü el sanatları ürünleri hediye eden Antadze'ye Vali Okutan da Trabzon işi gümüş işlemeli telkari ve Trabzon'u tanıtıcı kitap hediye etti.


15 yıl önce