|

Trabzon'da demiryolu umudu tükenmeyecek

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Türkiye'nin bu hızla gelişmeye devam etmesi halinde demiryolu en kısa sürede bölgeye bağlanacak" dedi. Öz, Trabzon Lojistik Merkezi'nin hayata geçirilmesinin bölgenin geleceği açısından çok faydalı bir proje olduğunu ifade etti.

İha
00:00 - 13/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 10:33 - 13/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzon'da demiryolu umudu tükenmeyecek
Trabzon'da demiryolu umudu tükenmeyecek

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile birlikte TTSO Proje Koordinasyon Ofisi ve ABİGEM'i ziyaret ederek çalışanlara başarılar temennisinde bulundu. M. Suat Hacısalihoğlu, Vali Celil Öz'e odanın yürüttüğü projeler hakkında geniş bilgilendirmede bulundu. İnovasyon merkezinin projesinin çalışıldığını, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflediğini belirten Hacısalihoğlu, "Teknokent bünyesinde teknik eğitim çalışmaları vererek İnavasyon merkezine hazırlıklarımız devam ediyor. Bu proje önümüzdeki dönem ülkemizin yurt dışından ithal etmek zorunda kaldığı yüksek teknolojik ürünleri Trabzon'da üretmeyi amaçlıyor. Trabzon için çok önemli" dedi. Tersane sektöründe faaliyette bulunan işletmelerin IPA desteği ve kümelenme modeli ile ortak modern bir üretim alanı oluşturmayı hedefleyen projede firmaların ortak şirket kurma aşamasına geldiğini belirten Hacısalihoğlu, Çamburnu tersane alanındaki proje hakkında ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.

LOJİSTİK MERKEZ İHTİYAÇ

Başkan Hacısalihoğlu, Lojistik Merkez ile ilgili olarak 2010 yılından beri TTSO'nun yürüttüğü çalışmaları özetleyerek, Trabzon'un Lojistik Merkeze, Türkiye ve uluslararası ticareti geliştirme adına ihtiyacı olduğunu aktardı. Bu anlamda kentteki bütün yerel yönetimlerin içinde olduğu bir yapı ile projeyi takip ettiklerini, olgunlaştırdıklarını vurguladı. Bölgedeki ihtiyacı karşılayacak nitelikte bir lojistik merkez kurulmasını öngördüklerini, yer seçimi konusunda bilimsel verilerin ilk plana alınmasını arzuladıklarını kaydetti. Hacısalihoğlu, Lojistik Merkezin yanı sıra Endüstri Bölgesi'nin de Trabzon'da hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Trabzon'un Kongre merkezi projesinde konaklama kapasitesi sorununu aşması gerektiğini sözlerine ilave eden Başkan Hacısalihoğlu, turizm yatırımları ile bu sorunun aşılacağını, aynı zamanda bölgedeki turizmin 12 aya yayılması amacıyla yürütülen kış turizmi faaliyetlerinde hazırlanan, "Uzungöl''den Ovit'e Kış Turizmi Master Planı'nın önemli bir işlevi olacağını kaydetti.

BÖLGEDE BİYOTEKNOLOJİ ALTYAPISI OLUŞTU

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bir anlamda Biyo Teknoloji Merkezi'nin altyapısını kurulmuş olduğunu ifade etti. Trabzon Lojistik Merkezi'nin hayata geçirilmesinin bölgenin geleceği açısından çok faydalı bir proje olduğunu ifade eden Vali Celil Öz, Türkiye'nin bu hızla gelişmeye devam etmesi halinde demiryolunun da en kısa sürede bölgeye bağlanacağını söyledi. Vali Öz, sanayi üretiminin Trabzon'un oldukça önemli bir seviyede olduğunu gözlemlediğini ifade etti. Trabzon'un kent merkezinin turist ile buluşturulmaya ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Vali Öz, bu buluşmaya en hazırlıklı bölgenin Ortahisar olduğunu aktardı. Öz, Kanuni evinin bulunduğu alandaki diğer evlerin yeni fonksiyonlar kazandırılması için çalışmalar başlatıldığını belirtti.


10 yıl önce