|

Trakyalı iş adamları Bulgaristan'a çıkarma yaptı

Tekirdağ Aktif Sanayici İşadamları Derneği (TASİAD) Genel Sekreteri Yunus Emre Pektanır, "İş gezilerimiz çerçevesinde inşaat ve inşaat malzemeleri, emlak ve tarım sektöründe gerçekleşen ikili iş görüşmelerinde firmalar arasında ön anlaşmalar imzalandı. Bunun devamının da geleceğinden ümitliyiz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 12/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:35 - 12/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Trakyalı iş adamları Bulgaristan'a çıkarma yaptı
Trakyalı iş adamları Bulgaristan'a çıkarma yaptı

Tekirdağ Aktif Sanayici İşadamları Derneği (TASİAD), Lüleburgaz İş Adamları Derneği (LİAD) ve Trakya Genç İş Adamları Derneği (TAGİD) üyelerinden oluşan 30 kişilik iş adamları heyeti Bulgaristan'a iş gezisi kapsamında Bulgaristanlı iş çevreleri ile çeşitli görüşmelerde bulundu. TASİAD Genel Sekreteri Yunus Emre Pektanır, Bulgaristan'ın Yambol şehrinde Plovdiv Agratarım fuarını ziyaret ettiklerini ve Yambol Ticaret ve Sanayi Odası ile toplantı düzenlediklerini söyledi. Yambol Ticaret Odası Başkanı Stoicho Stoichev'in yapılabilecek yatırımlar ve işler hakkında Türk iş adamlarına tavsiyelerde bulunduğunu söyleyen Pektanır, Yambol'daki iş görüşmelerinin ardından Burgas şehrine gidilerek burada iş forumuna katıldıklarını ifade etti.


DEVAMI GELECEK

Pektanır, T.C Burgas Başkonsolosu Cem Ulusoy, Belediye Başkan Yardımcısı Krasimir Stayçer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tsanko İvanov, Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Burgas Bölge Koordinatörü Salih Şahin, oda başkanları, Bulgar iş adamlarınında katıldığı toplantıda Türk iş adamlarına Bulgaristan'a yapılabilecek yatırımlar hakkında bilgi verildiğini belirtti. Stayçer'in Türk iş adamların Burgas'a gelmelerinden çok memnun olduğunu söylediğini belirten Pektanır, "İş gezilerimiz gezi çerçevesinde inşaat ve inşaat malzemeleri, emlak ve tarım sektöründe gerçekleşen ikili iş görüşmelerinde firmalar arasında ön anlaşmalar imzalandı. Bunun devamının da geleceğinden ümitliyiz. Burgas Belediye Başkan Yardımcısı Krasimir Stayçer bizi hoşgörü ile karşıladı. Bize, Ticaret için Bulgaristan'da en iyi yere geldiğimizi ve bize yapacağımız yatırımlarda yardımcı olacaklarını söyledi" diye konuştu.

12 yıl önce