|

TTSO Meclis Başkanlığı'na Ali Osman Ulusoy seçildi

M. Şadan Eren'in görevlerini bırakması üzerine olağanüstü toplantıya giden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclisi Başkanlığı'na Ali Osman Ulusoy seçildi.

Kamil Anahar
00:00 - 7/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:12 - 7/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
TTSO Meclis Başkanlığı'na Ali Osman Ulusoy seçildi
TTSO Meclis Başkanlığı'na Ali Osman Ulusoy seçildi

Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbant başkanlığında toplanan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclisinde üç aday meclis başkanlığına aday oldu. Ali Osman Ulusoy, Tayfun Sezeroğlu ve Ahmet Dar'ın aday olduğu meclis başkanlığını 57 oy ile Ali Osman Ulusoy seçildi. Tayfun Sezeroğlu'na 31, Ahmet Dar'a ise 3 oy çıktı.

Saat 17.00 başlayan secimde bir saat süren oy kullanma süresinin ardından sandıklar açıldı..94 meclis üyesinden 92 üyenin oy kullandığı seçimde 1 oy da geçersiz sayıldı. Yeniden TTSO Meclis Başkanlığı görevine seçilen Ali Osman Ulusoy, seçimin ardından meclis üyelerine kürsüden hitap etti. Ulusoy, “Tabiî ki, TTSO'da 30 yıllık meclis başkanlığı yürüttükten sonra geriye dönüş düşünmüyordum. Gururla ifade edeyim yarışa girmeyi düşünmüyordum" dedi. "Ama seçim oldu, Sayın meclis başkanımız M. Şadan Eren sadece TTSO'yu değil, TOBB'u da bıraktı ve bu bizim için bir eksiklik oldu" şeklinde sözlerine devam eden Ulusoy, geçmiş dönemlerde çok başkanlar, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile çalışmış olduğunu anımsatarak, “Burada uzun yıllar kalan insanların hata yapmaması mümkün değildir" diye konuştu. TTSO'nun İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kent odaları kadar güçlü ve etkili olduğunu anımsatan Ulusoy, sözlerini söyle devam etti; "Bu odaya hepimiz sahip çıkmak durumundayız. Geçmişte komşu ülkeler ile ilişkilerimiz iyi idi. Bugün azıldı. Yunanistan ile daha ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Romanya, Azerbaycan, Rusya Federasyonu, İran ile ilişkileri canlandıracağız. Bu konuda yönetim kurulu arkadaşlarım ile görüşüp birlikte çalışacağız. Batum'a gidiyorum, konsolosumuz Trabzonlu, Tiflis Büyük elçimiz Sürmeneli bu fırsatları değerlendirmeliyiz" Tayfun Sezeroğlu da, "Burada ne için yarıştık. Birbirimizi kırmak için değil. TTSO meclis başkanlığı başkansız kalmasın diye. Trabzon ekonomisi gelişsin diye.. Bundan sonra da bunun için beraber çalışacağız. Ali Osman Ulusoy aile dostumuzdur. Kendisine başaralar diliyorum. Bana oy verene veya vermeyen meclis arkadaşlarımın tümüne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

14 yıl önce