|

Turan: Zeytinbağı marka kent olacak

Zeytinbağı Belediye Başkanı Ali Turan, altyapı, eğitim ve asayişte önemli hizmnetler yaparak ilçeyi Türkiye'nin vitrinine taşıdıklarını söyledi. Turan, ilçenin televizyon dizilerinin ilgi odağı haline geldiğini kaydetti.

Yeni Şafak
00:00 - 16/10/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:59 - 16/10/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Turan: Zeytinbağı marka kent olacak
Turan: Zeytinbağı marka kent olacak

Bursa'nın doğal ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan Zeytinbağı Beldesi son yıllarda da televizyon dizi filmlerine ev sahipliği yaparak ünlendi.Belediye Başkanı Ali Turan başarılı çalışmalarla ilçeyi Türkiye'de vitrine taşıdıklarını söyledi.

MOBESE kamera sistemiyle 11 noktadan kenti izlediklerini belirten Başkan Ali Turan, bu sistemle asayişe yönelik olaylarda büyük oranda azalma olduğunu kaydetti. Zeytini, zeytinyağı, balığı yanında geçmiş kültürlerimiz kalıcı izlerini taşıyarak ünlenen şirin belde son yıllarda yapılan yatırımlarlada turizmde adını duyuruyor. Televizyon dizilerinin beldenin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Belediye Başkanı Turan, "Merhum yapımcı Osman Yağmur Dereli'nin, firması olan Yağmur Ajansın yeni projesinide beldemizde çekmeyi düşünüyorlar" dedi. Deprem anında, olası bir afet ve ceryan kesilmesi halinde beş saniye içerinde belediye yanında beldedeki ana arterleride kapsayan bölümün kurulan sistemle jeneratörle aydınlatılabileceğini bildiren Başkan Turan, "Beldemizde oturup Mudanya'da eğitim gören tüm öğrencilerimizi okullarının kapısına kadar, belediye olarak ücretsiz taşıyoruz. Buda anne ve babaları çok rahatlatıyor. Bizde belediye olarak mutlu oluyoruz. Çünkü biz hizmet için buradayız" diye konuştu.

Sahil yolu düzenlemesi ve yat limanının tamamlanması ile de turizimde de farklı bir çıkış yapacaklarına inandığını belirten Turan, kültür varlıklarının restorasyonu ile de beldenin prestij kazanacağını ifade etti. Başkan Turan alt yapı sorunu olmayan beldeyi çağdaş projelerle marka kent yapacaklarını belirtti.


16 yıl önce