|

Turizm cenneti, Yakakent

Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, Yakakent kurultayında ilçenin turizm merkezi olması için yapılması gereken projelerin konuşulacağını söyledi. Bayrakdar, herkesi bu kurultaya davet etti.

Adnan Bahadır
00:00 - 3/08/2009 Pazartesi
Güncelleme: 17:08 - 3/08/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Turizm cenneti, Yakakent
Turizm cenneti, Yakakent

Samsun'dan 84 kilometre uzaklıkta bulunan Yakakent, tertemiz denizi, balık lokantaları, misafir perver insanları ve doğal güzellikleri ile Orta Karadeniz Bölgesi'nin turizm cenneti olma yolunda hızla ilerliyor. Bu dönem göreve seçilen ve ilçede öncelikli olarak turizme önem veren Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, ilçeyi basın mensuplarına gezdirerek, turizm potansiyelinin büyüklüğünü anlattı. Bayrakdar, yapmayı planladıkları turizm yatırımları hakkında da bilgi verdi. Bugüne kadar Yakakent'i Samsun'a ve Türkiye'ye yeteri kadar tanıtamadıklarını, bundan sonra turizme yönelik yatırımlara ağırlık vererek, tanıtım yapacaklarını belirten Bayrakdar, Yakakent için yapılacakları belirlemek için önümüzdeki günlerde Yakakent kurultayı düzenleyeceklerini söyledi. İlçenin turizm merkezi haline gelmesi için herkesin fikrine ve görücüye açık olduklarını vurgulayan Bayrakdar, "Yakakent'e yaşayan, Yakakentli olan ve Yakakent'le her hangi bir bağlantısı bulunan herkesi bu kurultaya davet ediyoruz. İlçemizi geliştirmek ve tanıtmak için neler yapabileceğimizi tartışacağız" dedi.


TATİL KÖYLERİ OLUŞTURACAĞIZ

Yakakent'te TOKİ yapılarına karşı çıktıklarının altını çizen Başkan Bayrakdar, seçim döneminde de toplu konut yapımına karşı olduğunu, ilçe merkezinde 5-6 yerde 5 katlı imar izni verildiğini, başka hiç bir yerde bu iznin verilmeyeceğine dikkat çekti. Bayrakdar, iki girişimcinin ilçeye turizme yönelik otel yapma başvurusunun bulunduğunu, bu 2 otele sıcak bakmakla birlikte Yakakent'in tatil köyü şeklinde turizme hizmet verecek şekilde gelişmesini arzuladıklarını, ev pansiyon yönteminin ilçeye en uygun proje olabileceğini kaydetti. Başkan Bayrakdar, ilçenin kanalizasyon sorunun da İller Bankası tarafından yapılan projeyle 5 yıl içinde çözümlenmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.


YAKAKENT'E MARİNA

Basın mensuplarına Yakakent'ti tekneyle gezdirerek bilgi veren Bayrakdar, Yakakent Limanı'nı düzenlemek ve Marina Yat Limanı'na dönüştürmek için proje hazırladıklarını belirterek, "Bu proje içinde öncelikle arsanın sahibi olan hazineyle görüşmeler sürdürülüyor. Ayrıca Yakakent plajını ilçeye yakışır ve turizme hizmet eder hale getirmek için yine hazineden plajın tahsisini talep ettik" ifadesini kullandı.



15 yıl önce