|

Türk işadamları Endonezya iş gezisinde

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği'nin organize ettiği iş gezisinde Endonezya'nın Başkenti Jakarta'da, Büyükelçilik, TITA, Endonezya Ticaret Odası ve Türk İşadamlarıyla toplantılar gerçekleştirildi.

Mustafa Erkaya
00:00 - 17/11/2010 Çarşamba
Güncelleme: 15:45 - 17/11/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk işadamları Endonezya iş gezisinde
Türk işadamları Endonezya iş gezisinde

KOSGEB Trakya Bölge Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, "Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği tarafından organize edilen ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nce uygun görülerek destek kararı alınan Endonezya İş Gezisi çok yararlı geçti" dedi. Endonezya İş Gezisinin başkent Jakarta ve Bande Aceh Bölgelerini kapsadığını, gıda, elektrik, inşaat, maden, parfüm, tekstil ve enerji sektörlerini temsilen 12 işadamının katılımıyla gerçekleştiğini belirten Eskicioğlu, geziye Çorlu, Malkara, Çerkezköy ve Keşan'dan katılan işletmelere, seyahat masraflarının yüzde 50'sinin KOSGEB tarafından hibe olarak ödendiğini söyledi. İkili görüşmeler sonucu ticari bağlantılarda başarı sağlandığını söyleyen Eskicioğlu, "Başkent Jakarta'da, Büyükelçilik, TITA, Endonezya Ticaret Odası ve Türk İşadamlarıyla toplantılar gerçekleştirildi. 15 Endonezya işletme temsilcisinin hazır bulunduğu ikili iş görüşmeler yapıldı" dedi.


İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Heyette bulunan 4 firma temsilcisinin iş bağlantısı yaptıklarını, un, inşaat malzemeleri ve parfümeri ihracatı ile ağaç ve kahve ithalatı konularında ön anlaşmalar yapıldığını vurgulayan Eskicioğlu, gezi kapsamında Endonezya 2010 İhraç Ürünleri Fuarı'nı da gezdiklerini, bu kapsamda çok yararlı ikili görüşmelerin sağlandığını belirtti. Eskicioğlu şunları kaydetti; "Ziyaret amaçlı geziler sırasında ikili görüşmeler yapılırken, stantlardaki ürünler konusunda gerekli bilgiler edinildi. Tüm stantlara Türk işletmelerinin tanıtım materyalleri bırakıldı. Endonezya-Türkiye ticari ilişkileri hakkında görüş alışverişi yapıldı. Özellikle KOSGEB'in yapısı, işleyişi ve destekleri çok ilgilerini çekti. Aceh Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ir Faisal Oesman ve oda üyesi yaklaşık 30 işletme ve gazetecinin katıldığı toplantıda bölge hakkında bilgiler verildi. Yatırım, teşvikleri, ithalat ve ihracat konularında doyurucu bilgiler alındı"

13 yıl önce