|

Türk işadamlarına kapımız açık

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'u ziyaret eden Makedonya Başbakan Yardımcısı Abdülhakim Ademi, Türk hükümetinin desteklerini hiçbir zaman esirgemediğini belirterek, Türkiye'den gelecek tüm işadamlarına kapılarının daima açık olduğunu söyledi.

Salih Köprülü
00:00 - 10/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 18:19 - 10/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Türk işadamlarına kapımız açık
Türk işadamlarına kapımız açık

Bir dizi görüşme ve ziyaretler için Konya'ya gelen Makedonya Başbakan Yardımcısı Abdülhakim Ademi ve beraberindeki heyet, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'u ziyaret etti.

Kendilerini kabul ettikleri için AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'a teşekkür eden Makedonya Başbakan Yardımcısı Abdülhakim Ademi, Türkiye ile olan ortak geçmişe dikkat çekti. Türk halkının desteğini her zaman gördüklerinin altını çizen Ademi, özellikle AK Parti iktidarı ile birlikte Makedonya ile olan ilişkilerin çok geliştiğini söyledi. Türkiye ile birtakım ekonomik ve sosyal ilişkilerinin olduğunu ancak ülke olarak amaçlarının bu tür ilişkileri daha da geliştirmek olduğunu dile getiren Ademi: “İki ülke olarak ortak birçok noktamız var. Bu avantajımızdan yararlanarak daha da bütünleşmeliyiz. Hükümetinize de bize olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ne zaman bir sorunumuz olsa hemen devreye girip çözüyorlar” dedi. Türkiye'den gelecek tüm işadamlarına kapılarının daima açık olduğunu da vurgulayan Makedonya Başbakan Yardımcısı Abdülhakim Ademi, Makedonya'da yatırım yapacak yabancı yatırımcı için her türlü kolaylığın sağlandığını da sözlerine ekledi.


'ORTAK GEÇMİŞİMİZ VAR'

Kendilerini Konya'da görmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, ziyaret programında kendilerine yer verdikleri için Makedonya Başbakan Yardımcısı Abdulhakim Ademi ve heyetine teşekkür etti: “Makedonya ile tarihten gelen ortak bir geçmişimiz var” diyen Ahmet Sorgun, bu ortak özellikten bugüne kadar çok iyi bir şekilde yararlanıldığını bu günden sonra da bunun böyle olacağını söyledi. Makedon halkın Türkiye'ye olan sevgisine de dikkat çeken Başkan Sorgun, “Bu teveccühten dolayı çok mutluyuz. Onlar ne kadar bizleri seviyorsa bizler de o kadar onları seviyoruz. İstanbul'daki Koca Mustafa Paşa Camii ne ise Makedonya'daki Koca Mustafa Paşa Camii de aynıdır. Balkanlara gittiğimizde bizler kendimizi evimizde hissediyoruz. Bizler ülke olarak her türlü siyasi, ekonomik ve sosyal işbirliğine hazırız” ifadelerini kullandı.


MAKEDON HALKI TÜRK HALKINA SAYGILI

Heyette bulunan Makedon Milletvekili Cevat Ademi ise, Makedon halkının Türkiye'ye ve Türk halkına büyük saygı duyduğunu ve Türkleri çok sevdiğinin altını çizen Cevat Ademi; “Aramızda büyük farklılıklar yok. Bu nedenle ilişkilerimizi daha da geliştirmenin yollarını aramalıyız. İsteğimiz Türk işadamlarının ülkemize gelip yatırım yapması. Biz hükümet olarak gereken tüm kolaylığı sağlarız yeter ki gelin” ifadelerini kullandı. Ziyaret programı, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu üyelerinin merak ettikleri konularda Makedon heyetine bazı sorular yöneltmesi ile devam etti. Ziyaretin sonunda ise AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun Makedonya Başbakan Yardımcısı Abdülhakim Ademi'ye Ebru sanatı ile yapılmış bir tablo hediye etti. Makedonya Başbakan Yardımcısı ise İl Başkan Sorgun'a çeşitli hediyeler verdi.



14 yıl önce