|

Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin temsili hazır

İzmir''in Aliağa ilçesinde STAR Rafinerisi ile birlikte temelleri atılan Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi''nin inşaatı tamamlanarak, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü''ne teslim edildi. SOCAR Türkiye Başkanı ve PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz; ''Türkiye''nin en güzel okulu, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin eğitim alanındaki en önemli simgesi olacak.'' dedi.

Vahap Dabakan
00:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:52 - 15/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin temsili hazır
Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin temsili hazır

25 Ekim 2011 tarihinde İzmir''in Aliağa ilçesinde STAR Rafinerisi ile birlikte temelleri atılan Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi''nin inşaatı tamamlanarak, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü''ne teslim edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından temeline ilk harcı konan lisenin inşaatı 270 gün gibi rekor sayılabilecek bir sürede tamamlandı. Okulun iç donanımına ait çalışmalar sürerken, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında toplam 180 öğrencinin kaydı yapıldı. Yaklaşık 16 milyon TL''ye mal olan okulda toplam 720 öğrencinin eğitim göreceğini belirten SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, merhum Heydar Aliyev''in adını taşıyan okulun Türk sanayisinin ara işgücü ihtiyacını karşılamada örnek bir modeli hayata geçireceğini belirterek, ''5 yıldızlı meslek lisesi inşa ettik. Aliağa''yı bilmeyenler liseyi üniversite kampüsü sanıyor. Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin eğitim alanındaki en önemli simgesi olacak. '' dedi.

'5 OKUL MİLLİ EĞİTİME BAĞIŞLANDI'

PETKİM''İN bugüne kadar Kocaeli-Yarımca''da ve İzmir-Karşıyaka''da birer, Aliağa''da ise üç okul inşa ederek Türk Milli Eğitimi''ne armağan ettiğini anımsatan Kenan Yavuz, Heydar Aliyev EML''nin ise şirketin bugüne en büyük eğitim yatırımı olduğuna dikkat çekerek şu bilgileri verdi; ''Aliağa''ya ilk kez gelip okulumuzu görenler, üniversite kampüsü sanıyor. Sadece Aliağa''nın değil, Türkiye''nin en güzel ve modern okulunu yaptık.'' dedi.

216 KİŞİLİK PANSİYON VE 300 KİŞİLİK KONFERANS

Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Projesi yaklaşık 25 bin metrekare alana sahip. Proje; binaları, konferans salonu, yemekhanesi, elektrik ve kimya atölyeleri, spor salonu, konferans salonu gibi kısımlardan oluşan bir kampüs niteliğini taşıyor. Okulda 15.000 metrekaralik kapalı alanda derslik binaları, konferans salonu ve pansiyon binası bulunuyor. Proje klasik okul standartlarının dışında, mimari ve inşaat kalitesiyle Türkiye''nin bugüne kadar görmediği bir kompleks olma proje özelliğini taşıyor. Yüksek tavanlı ve ferah bir eğitim için tasarlanan ve 30 derslikten oluşan lise, toplam 720 öğrenci kapasitesine sahip olacak. Ayrıca her birinde dört öğrencinin kalabileceği 54 odadan oluşan modern yatakhanesi de 216 öğrenciye hizmet verebilecek.


12 yıl önce