|

Türkiye güvenli bir ülke

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan bu dönem 102 yeni polis memuru mezun oldu. Törene katılan Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Türkiye mukayese edilemeyecek kadar suçların az olduğu suç aydınlatmasının yüksek olduğu bir ülkedir. Ülkemiz hamdolsun çok güvenli bir ülke" dedi.

Mehmet Altın
00:00 - 9/06/2011 Perşembe
Güncelleme: 18:20 - 9/06/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye güvenli bir ülke
Türkiye güvenli bir ülke

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu ikinci mezunlarını verdi. Yeni okulun bahçesinde düzenlenen törende 102 yeni polis memuru mezun olurken törene yeni polislerin aileleri Türkiye'nin dört bir yanından gelmesi dikkat çekti. Törene eski içişleri Bakanı Beşir Atalay, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz, il müdürleri ve kalabalık bir yeni polislerin aileleri katıldı. Eski içişleri Bakanı Beşir Atalay, polislerin suç aydınlatmada başarılı olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu konuda Avrupa ülkelerinden daha ileri durumda olduğunu belirtti. Atalay, "Eski faili meçhulleri aydınlatan bir dönemde yaşıyoruz. Şu anda Mobese ülkemizin her köşesinde 81 ilimiz ile 40 ilçemizde mobesa vardır. Mobesa suçun önlenmesinde, suçlunun bulunmasın da önemli bir teknolojik bir unsurdur. Bu manada polisimizin eğitimi de çok değişti. Polis akademisi ve yüksek okullarımızda en iyi eğitimler uygulanıyor. Polisimiz ve jandarmamız, güvenlik birimlerimizin insanımıza insanca davranması hem işini iyi yapması hem de demokratikleşme sürecine katkı görmesi çok önemsedik. Bu sayede Türkiye Avrupa'nın en güvenli ülkesi rakamlarımız var. Avrupa istatistik kurulunun bildirgeleri var. Türkiye mukayese edilemeyecek kadar suçların az olduğu suç aydınlatmasının yüksek olduğu bir ülkedir. Ülkemiz hamdolsun çok güvenli bir ülke" dedi.


DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise, tüm öğrencileri tebrik etti. Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Polis Meslek Yüksek okullarımızda polis adayı öğrencilerimiz Türk Milli Eğitiminin amacına uygun olarak Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda Atatürk milliyetçiliğine, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı, mesleki değerlerin kazandırılması, milli birlik ve beraberliği güçlendirici ruh ve irade sahibi polis olmanın şeref, gurur ve bilincinde olan polis üniformasını gerektirdiği saygınlığı taşıyabilen, dengeli, sağlıklı, çağdaş, bilim ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanılabilen polisler yetiştirilmektedir" Törende Polis Meslek Yüksek Okulun'da ilk beş dereceye giren Hüseyin Tan, Cafer Radik, Samet Güllü, Mahir Kubilay Yılmaz ve Samet Mutlu'ya altın ve çeşitli ödüller verildi. Tören yeni polis adaylarının ant içmelerinden sonra resmi geçit ile son bulurken polis olmanın sevincini yaşayan 102 yeni polis aileleri ile birlikte sevinçlerini paylaştılar.

13 yıl önce