|

Türkiye ile Filipinler arasında ilişkiler güçlenecek

Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla, beraberindeki bir heyetle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti. Alarilla, "Filipinler'den Türkiye'ye çok sayıda turist geliyor. İlişkilerimizi ticari anlamda da geliştirmeliyiz" dedi.

Aa
00:00 - 7/05/2013 Salı
Güncelleme: 12:39 - 7/05/2013 Salı
Yeni Şafak
Türkiye ile Filipinler arasında ilişkiler güçlenec
Türkiye ile Filipinler arasında ilişkiler güçlenec

Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla, Türkiye ile Filipinler'in birçok noktada çalışma yapabileceğine inandığını söyledi.

Alarilla, beraberindeki Filipinler Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ernosto Chua, Filipinler İş Adamları Derneği Genel Sekreteri İrfan Karabulut ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti.

Ülkesi hakkında Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Alarilla, "Filipinler, 100 milyondan fazla nüfusa sahip Asya ülkesidir. Filipinler ile ticaret yapmanın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Devlet başkanımızın açık yönetim şeklinden sizleri de yararlanmaya çağırıyoruz" dedi.Türkiye ile Filipinler'in farklı alanlarda çalışma yapabileceğine inandığını ifade eden Alarilla, "Filipinler'den Türkiye'ye çok sayıda turist geliyor. Ülke insanımız Türkiye'yi merak ediyor ve ziyarette bulunuyor. Filipinler'den Türkiye'ye gelen turist sayısında yükselme yaşandığını biliyoruz. İlişkilerimizi ticari anlamda da geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Filipinler Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Chua, Karadeniz İş Adamları Derneği'nin (KARGİD) davetlisi olarak Trabzon'da bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:"Trabzon'a sadece ticari çalışma yapmak, Türk iş adamlarını ülkemizde yatırım yapmaya davet etmek için değil, aynı zamanda iki devletin birlikte daha iyi nasıl çalışabileceğini de tespit etmeye geldik. Bu ziyaretler sayesinde dostluğumuzu da geliştiriyoruz. Ülkemizi ziyaret edin. Ülkemizden öğrenciler ve çalışma gruplarını Türkiye'ye göndererek çalışma sistemini öğrenmelerini arzu ediyoruz."

GİRİŞİMCİLERİMİZİN DIŞARIYA AÇILMASINI AMAÇLIYORUZ

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu ise iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesini kendilerinin de istediğini söyledi.

Türkiye'nin de TTSO'nun da stratejisinin, ülkeler arasındaki işbirliklerini geliştirmeye yönelik olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, "Odamızın, 27 ülkenin ticaret ve sanayi odaları ile işbirliği protokolü var. Üyelerimizin, girişimcilerimizin dışarıya açılmasını amaçlıyoruz. Filipinler ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler çok iyi değil. Daha ileri seviyeye taşındığını görmek istiyoruz" dedi.

Hacısalihoğlu, ziyaret anısına Büyükelçi Alarilla ve Chua'ya, TTSO plaketi sundu. Chua ise Hacısalihoğlu'na, ülkesinde özel olarak hazırlanmış, "içine Trabzon'da yaşadığımız hatıraları koyduk" dediği kutu hediye etti.

11 yıl önce