|

Türkiye ile sıcak ilişkilerimiz Bornova'dan başladı

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ı makamında ziyaret eden Karadağ Meclis Başkanı Rifat Rastoder, “Türkiye ile sıcak ilişkilerimiz Bornova'dan başladı. Türkiye'ye geldiğimde Başkan Sındır'ı görmeden gidemiyorum” dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 7/02/2012 Salı
Güncelleme: 18:03 - 7/02/2012 Salı
Yeni Şafak
Türkiye ile sıcak ilişkilerimiz Bornova'dan başlad
Türkiye ile sıcak ilişkilerimiz Bornova'dan başlad

Çok sayıda Balkan kökenli vatandaşın yaşadığı Bornova'da bölge ülkeleri ile sıcak ilişkiler geliştiriliyor. Geçtiğimiz yıl Karadağ'ın Bar şehri ile kardeş şehir anlaşması imzalayan Bornova Belediyesi, bu kent ile temaslarını sürdürüyor. Türkiye'ye her geldiğinde Bornova'ya uğramadan gitmediğini belirten Karadağ Meclis Başkanı Rıfat Rastoder, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Cemal Şener, İzmir Bosna Sancak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenay Biçer de bulundu. Türkiye ile sıcak ilişkilerinin Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ı ilk ziyaretinden sonra başladığını söyleyen Rastoder, Bornova Belediyesi'nin gösterdiği sıcak ilgi sayesinde Türkiye ile Karadağ arasında büyük bir köprü kurulduğunu belirtti.


BULUŞMAMIZ SEVGİ DOLU VE KARDEŞÇE OLDU

İzmir, İstanbul ve Ankara kentleriyle sıcak ilişkiler içerisinde olduklarını söyleyen Rastoder, “Bornova'ya gelirken Başkan Sındır'a Karadağ'dan selamlar getirdik. Ne zaman Türkiye'ye gelsem Bornova'ya uğramadan gidemiyorum. Sizleri de Karadağ'da ağırlamaktan büyük sevinç duyarım” diye konuştu. Türkiye'nin Karadağ ile ilişkisinin birçok ülkeye kıyasla daha samimi, daha sıcak ve güvene dayalı olduğunu belirten Başkan Sındır ise, “Sevgili Rıfat Rastoder ile gerek Karadağ'da gerekse İzmir'de buluşmamız sevgi dolu ve kardeşçe oldu. Karadağ ile ekonomik ve ticari ilişkilerin dışında kültürel ve sosyal alanlarda da bağlarımız çok güçlü. Karadağ'ın Bar şehri ile Bornova arasında geçtiğimiz yıl kardeş şehir ilişkisi kurduk. Üst düzey yöneticiler olarak bizlerin sıcak ilişkiler içinde olması halkımıza da yansıyor. Bornova'da yaşayan Karadağlı hemşerilerimizin de iki ülke arasındaki köprü görevini bizden talep ediyor olması ayrı bir mutluluk kaynağı” dedi.

12 yıl önce