|

'Türkiye ve Karadağ'ın köklü bir ortak geçmişe sahip'

Karadağ-Türkiye Dostluk Forumu 3. Toplantısı'nda konuşan İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Türkiye ve Karadağ'ın köklü bir ortak geçmişe sahip olduğunu söyledi. Karadağ Ulaştırma Bakanı Dr. Andrija Lompar da, Türkiye ile karayolları ve sivil hava ulaşımıyla ilgili iki önemli anlaşmayı imzaladıklarını, yol yapımı ve havalimanı inşaatı konusunda Türk yatırımcılara desteğin sağlanacağını belirtti.

Yeni Şafak
00:00 - 13/07/2011 Çarşamba
Güncelleme: 17:48 - 13/07/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
'Türkiye ve Karadağ'ın köklü bir ortak geçmişe sah
'Türkiye ve Karadağ'ın köklü bir ortak geçmişe sah

Karadağ-Türkiye Dostluk Forumu 3. Toplantısı, Karadağ'ın eski başkenti Cetinje'de düzenlendi. İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Payzin, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Türkiye Karadağ Büyükelçisi Birgen Keşoğlu, TİKA Yetkilileri, Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Marmara Vakfı başkan ve yöneticileri, federasyon ve dernek başkanları, yöneticileri ve çok sayıda Türk işadamları katıldığı forumda, Türkiye adına İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu sunum yaptı. Konuşmasında, Türkiye, İzmir ve İzmir Ticaret Odası'nı tanıtan Kazançoğlu, Türkiye ve Karadağ'ın köklü bir ortak geçmişe sahip olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin, Karadağ'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden birisi olduğunu ifade eden Kazançoğlu, özellikle enerji, turizm, ulaştırma ve alt-yapı alanlarında yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin Balkanlara verdiği öneme de dikkat çeken Kazançoğlu, iki ülke arasında ticari ve ekonomik işbirliğinin arttırılması ve üçüncü ülkelere açılması gerektiğini ifade etti. Kazançoğlu ayrıca, İzmir'in EXPO 2020 adaylığında Karadağ'ın ve Balkan ülkelerinin İzmir'e destek vermesini istedi.


TÜRK YATIRIMCILARA DESTEK SAĞLANACAK

Foruma, Karadağ tarafından da, Karadağ Meclis Başkan Yardımcısı ve Türk Karadağ Dostluk Grubu Başkanı Rifat Rastoder, Karadağ Ulaştırma Bakanı Dr. Andrija Lompar, Karadağ Ticaret Odası Başkanı Velimir Mijuskovic, Başkan Yardımcısı Ivan Saveljic'in yanı sıra çok sayıda Karadağlı milletvekilleri, işadamları ve yöneticileri katıldı. Karadağ Ulaştırma Bakanı, Karadağ Meclis Başkanı, Karadağ Ticaret Odası Başkanı'nın yaptıkları konuşmalarda, Kazançoğlu'nun sunumunu çok beğendiklerini, Türkiye'nin deneyimlerine güvendiklerini ve kendilerine örnek alacaklarını ifade ederek, Türk işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya davet ettiler. Karadağ Ulaştırma Bakanı Dr. Andrija Lompar; Türkiye ile karayolları ve sivil hava ulaşımıyla ilgili iki önemli anlaşmayı imzaladıklarını, yol yapımı ve havalimanı inşaatının, Türk işadamlarının ilgisini çekebileceğini, Türk yatırımcılara desteğin sağlanacağını söyledi. Forumun sonunda Türkiye Büyükelçisi Birgen Keşoğlu'nun ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyon öncesinde, Karadağ halk oyunları ve Karadağ'a özgü halk müziğinden örnekler sergilendi.


13 yıl önce