|

Türkiye'nin genç nüfusu büyük güç

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Slovakya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jozef Sestak ile beraberindekileri misafir etti. Başkonsolos Sestak, "Türkiye, genç ve dinamik nüfusuyla çok önemli bir güçtür. Yakında Avrupa, her açıdan Türkiye'den destek isteyecek" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 27/09/2011 Salı
Güncelleme: 19:14 - 24/01/2012 Salı
Yeni Şafak
Türkiye'nin genç nüfusu büyük güç
Türkiye'nin genç nüfusu büyük güç

Slovakya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jozef Sestak ile beraberindekiler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Başkonsolos Sestak'ı Başkan Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcıları Tahir Büyükakın, Mustafa Çöpoğlu, Ercan Yazıcı ile Özel Kalem Müdürü Arif Usta, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nın girişinde karşıladı. İlk olarak şeref defterini imzalayan Başkonsolos Sestak'a Başkan Karaosmanoğlu tarafından işlemeli bir vazo hediye edildi. Başkonsolos Sestak da, Başkan Karaosmanoğlu'na ülkesinden getirdiği el yapımı bir cam işleme hediye etti. Başkan Karaosmanoğlu tarafından kendisine İzmit Pişmaniyesi ikram edilen Başkonsolos Sestak, Türk kahvesi içmek istediğini dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu'na kendilerini kabul etmelerinden dolayı teşekkürlerini ileten Başkonsolos Sestak, "Ülkelerimiz arasındaki diyalog ve ilişkiler çok iyi. Türkiye'yi AB yolculuğunda her yönden destekliyoruz. Türkiye'nin bize geçmişte ve bugün olan desteklerine de teşekkür ediyoruz. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye ile Slovakya arasında teknolojiye dayalı projeler geliştirmeyi arzu ediyoruz" açıklamasını yaptı.


KOCAELİ'NDE FAHRİ KONSOLOSLUK KURULDU

Kocaeli'nin Türkiye'de önem verdikleri illerden biri olduğuna değinen Başkonsolos Sestak, bu amaçla kentimizde bir fahri konsolosluk oluşturduklarını dile getirdi. Başkonsolos Sestak, Türkiye'de Slovakya'nın 6. fahri konsolosluğu olan Kocaeli'ndeki fahri konsolosluk görevini kendisiyle birlikte ziyarete katılan Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş'ın üstleneceğini ifade etti. Kuyumculuk, akaryakıt, bankacılık, gemi taşımacılığı, spor, eğitim alanlarında faaliyet gösterdiklerini, Kocaeli'nde yatırımları bulunduğunu, kentimizde sosyal sorumluluk projelerine katkı verdiklerini hatırlatan Slovakya'nın Kocaeli Fahri Konsolosu Altınbaş da, Kocaeli ile Slovakya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çaba harcayacağını belirtti.


SLOVAKYALI İŞ ADAMLARI YATIRIM YAPACAK

Kocaeli'nin çok önemli bir sanayi kenti olduğunu değinen Başkonsolos Sestak, Slovakyalı iş adamlarının ülkemizde ve Kocaeli'nde yatırım yapması, ticari iş birliğinin geliştirilmesi için çalışmak istediklerini vurguladı. Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Başkonsolos Sestak, "Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu en büyük güçtür. Önümüzdeki yıllarda Avrupa, her açıdan Türkiye'den destek almak isteyecek. Türkiye'de son 10 yılda yaşanan denge ve istikrarı görebiliyoruz" ifadesini kullandı. Başkonsolos Sestak'ı Kocaeli'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren, fahri konsolos Altınbaş'a da çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Karaosmanoğlu, "Slovakya ile Türkiye, iyi ilişkiler içinde olan iki ülkedir. Kocaeli olarak bu ilişkilerin gelişmesine katkı sunmaya hazırız. Türkiye, büyüdükçe ve geliştikçe, Kocaeli de büyüyor, değişiyor ve gelişiyor. Bunu içinde bulunduğumuz istikrar ortamına borçluyuz. Türk halkı da bu istikrara destek veriyor. Halkımız, ülkemizde ve kentimizde verilen hizmeti, yaşanan ilerlemeyi ve kendisine verilen değeri görüyor" şeklinde konuştu.


13 yıl önce