|

Türkler ve Alman işadamları birbirlerine rehberlik yapacak

Hessen Eyalet Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn, Bursa Baliliği ziyareti sırasında ikili ilişkilerin artırılarak devam edeceği müjdesini verdi. Hahn, “Biz sizin Güney Amerika'daki ticari faaliyetlerinizde size destek olalım siz de Afrika ve Orta Doğu'daki ticari faaliyetlerimizde bize rehberlik edin” dedi.

İha
00:00 - 9/09/2011 Cuma
Güncelleme: 18:19 - 9/09/2011 Cuma
Yeni Şafak
Türkler ve Alman işadamları birbirlerine rehberlik
Türkler ve Alman işadamları birbirlerine rehberlik

Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg Uwe Hahn Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret ederek ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Bursa ve Hessen arasındaki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Heykel'deki tarihi valilik binasında bir araya gelen Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg Uwe Hahn ve Bursa Valisi Şahabettin Harput, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirtti. Vali Harput, dost eyalet olan Hessen'in Başbakan Yardımcısı Hahn'ı ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu belirterek, "Hessen Bursa arasında, kardeşlik, işbirliği içerisindeyiz. Bu iş birliğinin içerisinde ekonomi, sanayi, ticaret, turizm, yatırım, eğitim, kültür gibi konuları kapsıyor. 1 yılın sonunda çok iyi bir noktaya geldiğimizi kamuoyuyla paylaştığım basın toplantısından biliyorsunuz. Önümüzdeki yılın başında ise Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier Bursa'yı ziyaret edecek ve ortak ilişkiler nihai olarak somut bir belgeyle karşılıklı olarak imzalanarak yeni bir döneme gireceğiz" dedi.


"TÜRK-TÜRK ALMAN ORTAKLIĞI GÜÇLENİYOR"

Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg Uwe Hahn Bursa'ya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu. yapılan çalışmaların iki dost kente büyük bir katkı sağladığın kaydetti. Hahn, Bursa ve Hessen arasındaki iş birliği konularının hayatiyet kazanması ve canlanması için Bursa Valiliği ile birlikte yoğun bir mesai harcadıklarını ifade etti. Birbirleri için avantajlı olan konularda birlikte çalışma kararı aldıklarını hatırlatan Hahn. 3. ülkelerle olan ilişkilerde beraber çalışmanın önemine değindi. Hahn, "Bizim Güney Amerika ülkeleri ile ticari ilişkilerimiz kuvvetli. Biz sizin Güney Amerika'daki ticari faaliyetlerinizde size destek olalım siz de Afrika ve Orta Doğu'daki ticari faaliyetlerimizde bize rehberlik edin" dedi.


HESSEN'DE BURSA EKONOMİ GÜNLERİ

Alman otomotiv firmasın Opel'in Fiat ile ortaklaşa bir üretim hazırlığı içinde olduğunu hatırlatan Hahn, ayrıntıların ise önümüzdeki günlerde netleşeceğini belirtti. Bursa ve Frankfurt arasında direkt uçuşların başlamasının kendilerini memnun edeceğini de söyleyen Hahn, gereken girişimlerin bir an önce yapılması dileklerinde bulundu. Ekonomi alanında işletmelerin destek verdiklerini ve bu yolla Türk ve Alman firmaların birbirlerine ısınacağını söyleyen Hahn, "Önümüzdeki yıl 6 Haziran'da Hessen Ekonomi Günlerini düzenleyeceğiz. Organizasyon fuar şeklinde olacak. Şirketler kendilerini tanıtacak ve işadamları bir araya gelecek. Türk şirketleriyle Alman şirketler birbirlerine ısınmış olacak. Ayrıca Hessen'de de Bursa ekonomi günleri yapabiliriz." diye konuştu. Konuşmaların ardından Bursa Valisi Şahabettin Hahrput, Hahn'a Türk kahvesi fincan takımı hediye ederken, Hahn da Harput'a Hessen Aslanı isimli kalem hediye etti.


13 yıl önce