|

Türklerle Boşnaklar etle tırnak gibidir

Türkiye -Bosna Hersek Kültür Federasyonu ve Aliğa Çakmaklı Köyü Bosna-Hersek Derneği 2. pita gününde buluştu. Gecede konuşan Adnan Saka, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında tarihe dayanan siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler olduğunu belirterek, ' Türk ve Boşnak halkları et ve tırnak gibi, tek bir millet' dedi

İha
00:00 - 31/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:35 - 31/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Türklerle Boşnaklar etle tırnak gibidir
Türklerle Boşnaklar etle tırnak gibidir

Türkiye Bosna Hersek Kültür Federasyonu ve Çakmaklı Köyü Bosna-Hersek Derneği tarafından Aliağa Çakmaklı'da düzenlenen 2. Pita (börek) gününde Boşnak asıllı vatandaşlarımız gönüllerince eğlendi.

İzmir Çakmaklı Köyü Bosna-Hersek Derneği organizasyonunda düzenlenen şenliğe yurdun değişik yerlerinden Boşnak asıllı vatandaşlar akın ederken, sanatçılar Grup Liljan, Arif Şentürk ve Cenk Bosnalı katılanlara keyifli saatler yaşattı. Çevre köylerden ve illerden büyük katılımın olduğu şölen; oyunlar, yarışmalar ve çekilişlerle renklendi. Çakmaklı Köyü'nde düzenlenen şenlikte ünlü isimler yer aldı. Cenk Bosnalı, Arif Şentürk ve Boşnak gençlerinin kurduğu gelecek vaadeden müzik topluluğu Grup Ljiljan dakikalarca ayakta alkışlandı. Şenlikte, köy halkı tarafından tepsilerle hazırlanan börek ve ayranlar misafirlere ikram edildi. Gençler yöresel müzik eşliğinde halay çekip oynarken, küçüklerde folklor oyunlarından figürler sergiledi.

Türkiye-Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Fehmi Arazlı, Sırp Kasabı olarak adlandırılan Radovan Karadziç'in yakalanmasına değinerek, 'Katiller, Cezalarını mutlaka çekmeli" dedi. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında tarihe dayanan çok yönlü siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler olduğunu belirterek Türk ve Boşnak halklarının et ve tırnak gibi, tek bir millet olduğunu söyledi.


GECEYE KATILANLARA TEŞEKKÜR

Pita gecesinde konuşan Türkiye Bosna Hersek Kültür Federasyonu Kurucusu ve Onursal Başkanı, Bosna Hersek Cumhuriyeti Fahri Konsolosu A. Kemal Baysak da, Türkiye'de yaşayan Boşnaklar'ın, 1992 yılından itibaren dernekleşerek bir araya gelebildiğini kaydetti. İzmir Çakmaklı Köyü Bosna-Hersek Derneği başkanı Ömer Barış ile Çakmaklı köyü Muhtarı Ahmet Kahraman da yaptıkları konuşmalarla pita gecesine katılanlara teşekkür etti. Şenliğe, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtseven ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Federasyonu Kurucusu ve Onursal Başkanı A. Kemal Baysak da katıldı.



16 yıl önce