|

TYB Gaziantep' te yeni başkan Hanifi Akın

Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şube Derneği'nin 1. Olağan Genel Kurul Kongresi Özel Erdemoğlu Koleji'nde yapıldı. Divan başkanlığının E. İlker Gülşen ve kâtip üyeliklerinin ise Mehmet Kalkan ile Ali Rıza Güneş'in yaptığı kongrede tek liste halinde giren Hanifi AKIN, Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şube Derneği'nin yeni başkanı seçildi.

Ahmet Yavuz
00:00 - 25/08/2009 Salı
Güncelleme: 17:59 - 25/08/2009 Salı
Yeni Şafak
TYB Gaziantep' te yeni başkan Hanifi Akın
TYB Gaziantep' te yeni başkan Hanifi Akın

Hanifi Akın, yazarların emeğini, sosyal-kültürel, hukuki ve iktisadi temel hak ve hürriyetlerini korumak ve geliştirmek gerektiğini ve ekonomik imkânsızlıklar yüzünden eserlerini yayınlayamayan yazarlara yayın hususunda yardımcı olmak, ayrıca yazarlığı meslek edinmiş kişileri bir araya getirmek, meslekî dayanışmayı sağlamak ve geliştirmek, yazarların ülkemizin sanat ve düşünce hayatında etkin bir şekilde yer alabilmeleri için çalışmak gerektiğini belirtti.

Hanifi Akın, yaptığı açıklamada “TYB Gaziantep Şubesi” olarak “kurulmuş olmak değil, kuruluşu en verimli şekilde sürdürmek” ilkesiyle hareket edeceklerini, bu amaçla da şehrimizin tanıtımına yönelik olarak kültürel faaliyetler içerisinde olacaklarını, yeni yazarların yetişmesini sağlamak amacıyla “yazar okulu” açacaklarını, her yıl ilimizde geleneksel şiir şölenleri yapacaklarını; yaşayanlara saygı ve ölenlere vefa olarak kültürel, sanatsal, düşünsel, siyasal, ekonomi vb. alanlarda şehrimize katkı sağlayan sivil toplum örgütlerine, yazarlara, şairlere, düşünürlere, devlet adamlarına her yıl ödül vereceklerini, sivil toplum örgütleri arasında ayırımcılık yapmayarak hepsine karşı aynı mesafede olacaklarını; diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ortak faaliyetler yapacaklarını; şehrimizin tanıtılması ve yazarlar arasındaki diyalogu geliştirmek amacıyla komşu ülkelerdeki yazar ve sivil toplum örgütleriyle ortaklaşa panel, sergi, konferans yapacaklarını söyledi.

Başkan Hanifi Akın'ın seçildiği kongrede Yönetim Kuruluna Yaşar Yavuz, Zekeriya Efiloğlu, E. İlker Gülşen ve M.Metin Zirek seçildi.





15 yıl önce