|

Ulus Mahallesi'ne modern meydan

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yoğun ve çarpık yapılaşma nedeniyle park ve sosyal donatı alanından yoksun olan Ulus Mahallesi'ne yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik meydan kazandırıyor. Başkan Altepe, yapılacak meydanın Ulus Mahallesi'ne ayrı bir değer katacağını söyledi.

Barış Gülkaya
00:00 - 30/07/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:04 - 30/07/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Ulus Mahallesi'ne modern meydan
Ulus Mahallesi'ne modern meydan

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için tüm mahalleleri spor tesisi, park, meydan ve sağlık ocağı gibi sosyal donatı alanlarına kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, yeterli sosyal donatı alanı bulunmayan Ulus Mahallesi'ne meydan kazandırılması çalışmalarını başlattı. Projenin uygulanacağı yaklaşık 3 bin 500 metrekare alan üzerindeki binalar kamulaştırılırken, yaklaşık 2 milyon TL harcanan kamulaştırmanın ardından yıkımlar da başlatıldı. Alan üzerinde kalan son binaların yakım çalışmasını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ulus Mahallesi'ne de halkın nefes alabileceği modern bir meydan kazandıracaklarını söyledi.

MAHALLENİN DEĞERİNİ ARTTIYOR

Ulus Mahallesi'nde çarpık ve yoğun yapılaşma nedeniyle binaların iç içe girdiğini ve halkın beton yığınları arasında kaydığını belirten Başkan Altepe, sosyal donatı alanı, park, çocuk oyun alanı gibi yatırımların bugüne kadar yeteri kadar bu mahalleye aktarılamadığını kaydetti. Bursa genelinde tüm mahallelerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla bu tür sosyal donatı alanları inşaatını yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, 'Burada da olduğu gibi kişilere ait olan mülkiyetleri satın alarak, planlarda olup, uygulamada bulunmayan parkları mahallelerimize kazandırıyoruz. Ulus Mahallesi'nde de sosyal donatı alanı fazla yok. Sağlık ocağı ve hizmet alanına ihtiyaç var. Kamulaştırmalar sonucu elde ettiğimiz 3 bin 500 metrekare alanın bir köşesine sağlık ocağı ve muhtarlığın da bulunduğu bir hizmet binası yapacağız. Kalan yaklaşık 3 bin 200 metrekarelik alan ise güzel bir yeşil alan, park olarak mahalleye kazandırılacak. Bu proje ile bir taraftan mahallenin değeri artarken, diğer taraftan da halkımız nefes alabileceği yeni bir buluşma noktasına kavuşacak' diye konuştu. Ulus Mahallesi Muhtarı İlhami Ağ ise mahallenin en önemli sorunlarından birine Büyükşehir Belediyesi'nin el attığını belirterek, meydan projesi nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.


12 yıl önce