|

Uluslararası üniversitelerin tercihi ARÜ

Texas Word Üniversitesi heyeti Ardahan Üniversitesi'ni ziyaret ederek, işbirliği konusunda fikir teatisinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, " iki üniversite arasındaki görüşmeler çok olumlu geçti" dedi.

İha
00:00 - 23/12/2011 Cuma
Güncelleme: 17:27 - 23/12/2011 Cuma
Yeni Şafak
Uluslararası üniversitelerin tercihi ARÜ
Uluslararası üniversitelerin tercihi ARÜ

ABD.'nin Texas eyaletinin San Antonio şehrinde bulunan ve 131 yıllık köklü bir yapıya sahip olan Incarnate Word Üniversitesi (IWU), Ardahan Üniversitesi'ni (ARÜ) ziyaret etti. Incarnate Word Üniversitesi temsilcisi olarak Ardahan'da bulunan Uluslararası Öğrenciler Ofis Direktörü Dr. Murat Taş, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı makamında ziyaret etti. 130 üniversite ile çeşitli bilimsel alanlarda ortak çalışmalar yürütmekte olan IWU, Ardahan Üniversitesi ile kurulabilecek işbirliği alanları hakkında ön görüşmede bulundu. IWU; Almanya, Çin ve Meksika'da kampüsleri bulunan ve YÖK tarafından akredite edilmiş bir Amerikan üniversitesi olup, Türkiye'deki bazı üniversitelerle 2+2 (iki yıl Türkiye, iki yıl A.B.D.'de) modeli çerçevesinde ortak diploma eğitimi vermektedir.


'BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ'

IWU ile Ardahan Üniversitesi ve Kafkas Üniversiteler Birliği üyesi olan 22 üniversite arasında kurulabilecek muhtemel işbirliği alanları hakkında çok olumlu görüş alışverişinde bulunulduğunu söyleyen Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, yapılan görüşme ile ilgili olarak şunları ifade etti: “Üniversitemiz bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. IWU Rektörü Prof. Louis Agnese'nin davetini bize iletmek için Üniversitemiz'de bulunan IWU Uluslararası Öğrenciler Ofisi Direktörü Dr. Murat Taş'ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduk. Yaz aylarında Ardahan'da düzenli olarak “İngilizce Dil Okulu”nun düzenlenmesi de dahil olmak üzere, belirli disiplinlerde ortak sertifika ve diploma programlarının başlatılması, ortak konferanslar düzenlenmesi, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi gibi işbirliği alanlarını hayata geçirebilmek için ön görüşmelerde bulunduk. Bu görüşmeler her iki üniversite açısından da çok olumlu geçti. ”


2012 MART AYINDA KAPSAMLI TOPYANTI YAPILACAK

Rektör Korkmaz, planlanan işbirliği ile ilgili nihai protokolün 2012 yılının Mart ayı içerisinde San Antonio'da IWU Rektörü Prof. Agnese'nin daveti üzerine yapılacak olan kapsamlı toplantı neticesinde imzalanacağını da sözlerine ekledi.

Ardahan Üniversitesi'nde gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Dr. Murat Taş, ARÜ heyeti ile birlikte Gürcistan'a geçti. Dr. Murat Taş, Gürcistan'da Ahıska Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Tina Gelaşvili başkanlığındaki üniversite heyeti ile yapılan üçlü toplantıya katıldı. Bu toplantıda, IWU ile yapılacak olan işbirliğinin A.B.D., Türkiye, Gürcistan ölçeğindeki ayrıntıları ve bu ülkelerdeki akreditasyon konuları üzerinde duruldu.


12 yıl önce