|

Ulvi Kurucu'nun hayatı film olsun

MÜSİAD Konya Şubesinde Ali Ulvi Kurucu'nun hayatını anlatan M. Ertuğrul Düzdağ, 'Hoca Konya'dan Medine'ye, Medine'den tahsil için Kahire'ye gitmiş. Bu sürede çok sıkıntılar çekmiş. Hoca'nın hayatı tiyatro, ya da film yapılmalı' dedi.

Semra Hoyraz
00:00 - 15/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 17:18 - 15/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Ulvi Kurucu'nun hayatı film olsun
Ulvi Kurucu'nun hayatı film olsun

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen Cuma Toplantılarının bu haftaki konuğu M. Ertuğrul Düzdağ oldu. 'Üstat Ali Ulvi Kurucu Hatıralar' isimli kitabı yazan Düzdağ, bu çalışmasıyla iligili bilgi verdi.Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Akman, "Kimsenin iyi şeyleri anlamaya vaktinin olmadığı günümüzde, Sayın Ertuğrul Düzdağ Hocam bu iyi şeyleri anlamaya vakit ayırıp bizlere ayna tutmaktadır. Allah kendilerinden razı olsun. Bunun için kendilerine teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi. Daha sonra kürsüye gelen yazar M. Ertuğrul Düzdağ konuşmasında, kitabın yazılış sürecinin nasıl geçtiğini, Üstat Ali Ulvi Kurucu ile ilgili diğer hatıralarını, Mehmet Akif Ersoy ve Asımın Nesli isimli şiir ile ilgili yaptıkları çalışmaları ayrıntılarıyla katılımcılara anlattı. "Ali Ulvi Bey hüzünlü bir insandı" diyen Ertuğrul Düzdağ, şöyle konuştu: "Ali Ulvi Hoca Konya'dan Medine'ye, Medine'den tahsil için Kahire'ye gitmiş. Bu sürede çok sıkıntılar çekmiş. Ama bu yolculuklarda çok derin ilim ve hikmet edinmiş. Önemli sohbetlerde bulunmuş, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili, Osmanlı'nın son Şeyhülislamı Mustafa Sabri Efendi, Osmanlı Hanedanının Kahire'deki aile fertleri ile görüşmüş ve hatıraları oluşmuş. Medine'de öğretmenlik yapmış, bir kütüphanede müdürlük yapmış, her yönü ile değerli, büyük alim ve şair bir insan. Yaşanan bir sürü sıkıntı, hepsi bu gün Müslümanlar tarafından tiyatro, ya da sinema haline getirilmelidir"


'GENÇLER MUTLAKA OKUSUN'

İki aya yakın bir süre Medine'de bir dairenin Uhut Dağına bakan bir camının önünde konuşarak bu hatıratın oluştuğunu ifade eden Ertuğrul Düzdağ 14 yıllık bir çalışma ile kitabın bu günkü haline geldiğini, 4. cildinin de yakın bir zamanda çıkacağını ve kitabı 5. cilde tamamlamak istediğini söyledi. Bu kitabın içerisinde hem edebiyat, hem tarih, hem ehlisünnet yaşamı, hem de yakın zaman Konya'nın geniş bir şekilde yer aldığını ve bu kitabın gençlerin milli manevi değerlerine haiz yetiştirilmesi için mutlaka okutulması ve okunması gerektiğini ifade etti. Gençlerimizin hem Safahat'ı ya da en azından Asımın Nesli şiirini hem de Ali Ulvi Kurucu Hatıralar kitabını mutlaka okumaları gerektiğini söyledi. Konferansın sonunda MÜSİAD Konya Şube adına Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı M. Ertuğrul Düzdağ'a bir hediye takdim etti.




16 yıl önce