|

Vardan: Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı var

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Malatya'da Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ile Belediye Başkanvekili Ertan Mumcu'yu ziyaret etti. Vesayet altındaki bir anayasayla bu ülkeyi yönetmenin zor olduğunu belirten Vardan, "Yeni bir sivil anayasaya ve yapısal reforma ihtiyacı var” dedi

Ahmet Keskin
00:00 - 22/06/2011 Wednesday
Güncelleme: 17:57 - 22/06/2011 Wednesday
Yeni Şafak
Vardan: Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı var
Vardan: Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı var

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) bölgesel istişare toplantılarına katılmak üzere Malatya'ya gelen Genel Başkan Cihad Vardan, Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ile Belediye Başkanvekili Ertan Mumcu'yu ziyaret etti. Vardan, “Vesayet altındaki bir anayasayla bu ülkeyi yönetmenin zor, yeni bir sivil anayasaya ve yapısal reforma ihtiyacı var.” dedi.

Bölge istişare toplantılarının, ikincisini Malatya'da yapacaklarını belirten Vardan, 'Çeşitli toplantılar yapmak üzere gittiğimiz bölgelerde mülki amirleri de ziyaret ediyoruz. Bölgenin sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulunuyoruz. MÜSİAD, 21 yıldır Türkiye'nin sanayisine ve ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor' diye konuştu. 12 Haziran'da yapılan seçimde ortaya çıkan sonuçların Türkiye'nin kalkınması açısından önemli olduğunu belirten Vardan, şöyle devam etti: “12 Haziran seçimleri Türkiye açısından önemli bir eşiktir. Türkiye demokrasinin gelişmesi, derinleşmesi ve istikrarın sürmesi sağlanmasıyla birlikte hedeflenen 2023 teki 500 milyar dolar ihracatın gerçekleşmesi, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisin de yer alabilmek gibi hedeflerimizi ancak biz istikrarlı bir düzen sağlayabilirsek gerçekleştirebiliriz. Bununda ilk basamağını 12 Haziran seçimlerini kazasız, belasız ve bu eşiği atlatarak çıkmak oldu. İş dünyası olarak ne zamanki istikrarı, huzuru ve güveni yakaladıysak büyümeyi de beraberinde getirdik. Şuan da dünyanın 16'ncı büyük ekonomisine sahibiz. Özellikle vesayet altındaki bir anayasayla bu ülkeyi yönetmenin zor olduğunu her platformda ifade etmeye çalıştık. Bu ülkenin yeni bir sivil anayasaya ve yapısal reforma ihtiyacı var. Ülke için sorun gözüken cari açığın ve işsizliğin önlenmesi bu meclisin başta gelen görevleri arasında yer almaktadır.”


İHRACAT KONUSUNDA DESTEKLER DEVAM ETMELİ

Ekonomiye ilişkin değerlendirmeler de yapan Vardan, "500 milyar dolar ihracat yapacaksa, özel sektöre bu altyapının yerleşmesi gerekiyor. Devletin ve bizlerin yapacağı var. Hükümetten arzumuz, ihracat konusundaki destekler devam etmeli. Alternatif pazarlar konusunda çalışmalar devam etmeli. Yeni vergi reformu konusunda, yeniden yapılandırmada olduğu gibi elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız.” diye konuştu. Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu da MÜSİAD'ın oluşturduğu vizyonla hizmeti amaçlayan bir iş adamları platformu olduğunu kaydederek, “MÜSİAD'ı, 21 yıldır bir ekol olarak kabul ettik. Ülkemize iş adamlarımıza, kendi üyelerine, iş, ticaret, hukuk disiplinleri adına, aydınlatıcı bir rol üstlenmiştir” dedi.


Genel seçimler sonrasındaki beklentilerinin ve ekonomideki gelişmelerin ele alındığı toplantının sonunda MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan'a el dokuması halı hediye etti.


13 years ago