|

Vatansever: ÖTV sorununu çözeceğiz

ESSİAD yeni başkanı Hüseyin Vatansever, soğutma sanayicilerinin 13 yıldır bir türlü çözülemeyen özel tüketim vergisi sorununu, bu dönem diğer kurumların işbirliği ile çözmek istediklerini belirtti.

Vahap Dabakan
00:00 - 20/01/2011 Thursday
Güncelleme: 18:07 - 20/01/2011 Thursday
Yeni Şafak
Vatansever: ÖTV sorununu çözeceğiz
Vatansever: ÖTV sorununu çözeceğiz

Ege Bölgesi Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri, sektörel derneklerle sivil toplum kuruluşlarında da liderliği bırakmıyor. İzmir'de soğutma sektöründe faaliyet gösteren önde gelen işadamlarının üyesi olduğu ve bu yıl 20. yılını kutlayan Ege Soğutma Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (ESSİAD) yeni başkanı Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda da Yönetim Kurulu Sayman Üyesi olarak görev yapan Hüseyin Vatansever oldu. EBSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında Erdal Tekan'dan sonra üyelerin oy birliği ile başkanlık koltuğuna oturan Vatansever, 2 yıl süre ile ESSİAD başkanı olacak. İZKA tarafından da geleceğin sektörü olarak belirlenerek kümelenme çalışmaları gerçekleştiren soğutma ve klima sektörünü temsil eden ESSİAD Başkanlığı'na seçilmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten ESSİAD Başkanı ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Vatansever, bu yıl 20. yılını kutlayan derneklerinin başarı çıtasını daha da yukarıya taşımak için çalışacağını söyledi. 2011-2013 dönemde ESSİAD Başkanlığı görevini en iyi şekilde yerine getirmek için çaba harcayacağını dile getiren Vatansever, “ESSİAD, 20 yıldır Ege Bölgesi'ndeki soğutma sanayicilerini temsil ediyor. Soğutma sanayinin önde gelen firmalarının temsilcilerinden oluşan 100'e yakın üyemiz var. Bugüne kadar sektörde birlikteliği sağlamak ve sorunlarımızın çözümü için çalıştık. Bundan sonra da bu çalışmalarımız artan bir tempo ile sürecek. Üyelerimiz bağlı olduğu oda ve diğer derneklerle de işbirliklerini artırarak sürdüreceğiz. Üyelerimizin kredi imkanlarına ulaşmasında ve üretim ve ihracatlarını artırmaları için projeler üreteceğiz” dedi.


SEKTÖRÜMÜZÜ İZMİR'DE ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ

Hüseyin Vatansever, soğutma sanayicilerinin 13 yıldır bir türlü çözülemeyen özel tüketim vergisi sorununu bu dönem diğer kurumların işbirliği ile çözmek istediklerini belirtirken, yüzde 6.7 maliyet yükü getiren ÖTV'den artık kurtulmak istediklerini kaydetti. Konu ile ilgili Ankara nezdinde girişimlere başladıklarını açıklayan Vatansever şöyle konuştu: “İzmir Kalkınma Ajansı bizim sektörü İzmir'in geleceğinde söz sahibi sektörler arasında belirledi. Kümelenme modeli ile sektörümüzün İzmir ekonomisine daha çok katma değer yaratması sağlanacak. Bizde dernek olarak kümelenme modeli çalışmalarında aktif rol oynuyoruz. Sektörümüzü bu çalışmaların ardından İzmir'de zirveye taşımayı hedefliyoruz.” Toplantıda bir konuşma yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu da, soğutma sektörünün önemi ve karşılaşılan sorunlarla ilgili görüşlerini paylaşırken, ESSİAD'ın kümelenme konusundaki çalışmaların büyük katkı yaptığını, EBSO'nun da buna her zaman destek vereceğini belirtti.




13 years ago