|

Viranşehir referanduma 10 dilde 'evet' dedi

AK Parti MKYK üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı Viranşehir ilçesinde “Referanduma evet diyerek şer ittifakını bozmalıyız. Ve tıkanan sistemi açmalıyız” dedi. Bağlı'nın katıldığı istişare toplantısında 'referandum için 10 dilde evet' yazılı pankart dikkat çekti.

Ahmet Başak
00:00 - 19/07/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:40 - 19/07/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Viranşehir referanduma 10 dilde 'evet' dedi
Viranşehir referanduma 10 dilde 'evet' dedi

Şanlıurfa'da AK Parti Viranşehir İlçe Teşkilatı tarafından Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen 3. İstişare Toplantısı'na Doç Dr. Mazhar Bağlı davet edildi. Toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat başkanı Veysel Polat, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Halkla ilişkiler Başkanı Erkan Sözen, İl Yönetim Kurulu Üyesi, Viranşehir Koordinatörü M. Talat Akay ile Abdulkadir Türkeri ile çok sayıda Viranşehirli hazır bulundular. İstişare toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlk önce divan oluşturuldu. Divan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi M. Talat Akay, Viranşehir Belediye AK Parti Meclis Üyesi Funda Akyürek, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Şeyhmus Göl ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Göçmen'den oluştu. Kürsüye ilk gelen AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Ekinci, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa seçimlerinin ülkemizde yeni kişi hak ve özgürlüklerini, Avrupa Birliği standartlarına uygun hale getirecek ve artık milletin iktidarını zorbalıkla ve gayrı meşru yollarla elle geçirme heveslilerini kıracak, hukuksuzluğa ve zorbalığa meydan vermeyecektir." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat başkanı Veysel Polat ise referandumda teşkilatın çalışmaları hakkında bilgi verdi.


ŞER İTTİFAKINI BOZMAK İÇİN 'EVET'

Salonda 10 dilde EVET yazılı bir pankart dikkat çekti. Anayasa değişikliği halk oylaması için '10 farklı dilde evet' yazılı bir pankart dinleyicilerin dikkatini çekti. Eré (Kürtçe), Evet (Türkçe), Neam ve İ (Arapça) Belé (Farsça), Yes (İngilizce), Da (Rusça), Ayo (Ermenice), Ja (Almanca), Ouj (Fransızca) ve E (Zazaca) yazılı bir pankart ile “EVET” dediklerini haykırmak istediklerini belirtiler. Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve AK Parti MKYK üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı ise yaptığı konuşmada, her vatandaşın fikir, inanç ve etnik kimliği ne olursa olsun kendini özgürce ifade etmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda şimdiye kadar ciddi bir adım atılmadığını belirten Bağlı, "Şer ittifakını bozmak için “Evet” demeliyiz. Özgürlüklerin genişlemesi için “Evet” demeliyiz. çifte standartların önüne geçmek için “Evet” demeliyiz. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ispatlamak için “Evet” demeliyiz. Sivil anayasa için “Evet” demeliyiz. Çünkü bu hayati bir meseledir. Ben Diyarbakır'dayım. BDP'li kadrolar “Anayasa değişiklik paketine” hayır diyemedikleri halde bu bölge halkına “hayır” dedirtmeye çalışıyorlar. “Evet” diyeceğiz, ama evet demekle yetmez, eşe, dosta, komşuya, bunu anlatmalıyız. Bu bugünün sorunu değil. 25 yıllıkta değil. Bu yüzyılın sorunudur. Bunu hep birlikte aşacağız. "



14 yıl önce