|

Yahya Kemal Beyatlı Seydişehir'de anıldı

Yahya Kemal Beyatlı ölümünün ellinci yılında Seydişehir Belediyesi Düğün Salonu'nda, hazırlanan program ile anıldı.

Fahri Kubilay
00:00 - 4/11/2008 Salı
Güncelleme: 16:03 - 4/11/2008 Salı
Yeni Şafak
Yahya Kemal Beyatlı Seydişehir'de anıldı
Yahya Kemal Beyatlı Seydişehir'de anıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2008 yılını Yahya Kemal yılı seçmesi sebebi ile Seydişehir Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi tarafından bir anma programı düzenlendi.

Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programa Seydişehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı İbrahim Halıcı, İlçe Emniyet Müdürü M. Cemal Issı, İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, Şube Müdürü Türkmen Çağrı ve davetliler katıldı.

Düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken programın açılış konuşmasını yapan Seydişehir Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Fatih Küçük,"Milletler millet olabilmek için kültürlerini diri tutarlar, sanatlarını geliştirirler. Atasözümüzde de belirtildiği gibi 'Yiğit ölür şan kalır, at ölür meydan kalır' Yahya Kemal' de çok sevdiği bu topraklara bir şan bırakmıştır. Kolay değil bu topraklara adanmış bir ömrü birkaç saatte anlatmak. Programımız sizleri Yahya Kemal'e kültürümüze ses bayrağımız Türkçemize biraz daha yaklaştıracaktır.Yahya Kemal Beyatlı, kültür ve medeniyet miraslarını Milli ve Avrupai bir sanat anlayışıyla birleştirerek bir duygu ve bilgi atmosferi oluşturmuş şair ve fikir adamıdır' dedi.

Programda daha sonra Yahya Kemal' in hayatı, edebi anlayışı ve onunla ilgili anekdotlar anlatıldı ve öğrenciler tarafından şiirleri seslendirilirken, Seydişehir Musiki Cemiyeti tarafından da Yahya Kemal' in bestelenen şarkıları seslendirildi.





15 yıl önce