|

Yakut: Çürük elmalar temizlenmeli

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri milletvekili Yaşar Karayel ve partililer, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti .Hantepe baskını ve HSYK'nın açıklamalarını değerlendiren Yakut, "Çürük elmalar temizlenmeli. Kimse TSK'yı töhmet altında bırakamaz" dedi.

İha
00:00 - 3/09/2010 Cuma
Güncelleme: 18:49 - 3/09/2010 Cuma
Yeni Şafak
Yakut: Çürük elmalar temizlenmeli
Yakut: Çürük elmalar temizlenmeli

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ve AK Parti Kayseri milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Yakut, Hantepe baskını ve HSYK'nın açıklamalarını değerlendirdi. TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri milletvekili Yaşar Karayel ve partililer, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Kayseri basınının 100. yılında olduğunu söyledi. 12 Eylül tarihinde yapılacak olan Anayasa Referandumu hakkında bilgi veren TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ise, "Yapmak istediğimiz temel hak ve hürriyetlerin yükseltilmesidir" diyerek, 26 madde irdelendiği takdirde AK Parti'nin bunun için çaba gösterdiğinin görüleceğini bildirdi. Televizyonlarda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin açıklamalarının yayınlandığını hatırlatan Sadık Yakut, "HSYK üyelerinin açıklamaları tamamen yasama ve yürütmenin haricindeki yargının çekişmesinden gelen bir tartışmadır. Ülkenin bir tarafında birileri özerklik isterken ve bunlarla ilgili yargı bir şey yapmazken, başka konularla ilgili olarak tutuklama yapıyorsa bunun irdelenmesi gerekir. 12 Eylül'de yapılan referandum sonrasında Anayasa'da yapılan değişikliklerle yargı daha bağımsız bir hal alacak. 12 Eylül tarihinde millet bu konuda bir karar verecek" diye konuştu.


TSK TÖHMET ALTINDA BIRAKILAMAZ

Bir gazetecinin Hantepe baskını ile ilgili olarak ortaya atılan son iddiaları sorması üzerine ise TBMM Başkan Vekili Sanık Yakut, "Bu olayla ilgili olarak Kayseri'de ilk açıklamayı ben yapmıştım. Görüntüler hakkında ortaya atılan iddiaların doğru mu, yalan mı olduğunun açıklanmasını ve görüntüyü kimlerin düzenlediğinin açıklanmasını istemiştim. Ben halen aynı noktadayım. İddialar doğru ise bunu yapanlar terör örgütü mensupları mı yoksa başka istihbarat örgütü mensupları mı? Bu açıklanmalı ve çürük elmalar temizlenmeli. Kimse Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakamaz" değerlendirmesinde bulundu.


14 yıl önce