|

Yalova örnek şehir

Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu'nu ziyaret eden Bağdat Belediye Başkanı Sabir İsevi, altyapıda Yalova'yı örnek aldıklarını söyledi. Binicioğlu ise, Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerinin her gün geliştiğini vurguladı.

Veysel Yıldırım
00:00 - 11/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:57 - 11/09/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Yalova örnek şehir
Yalova örnek şehir

Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu, Irak'ın Başkenti Bağdat Belediye Başkanı Sabir İsevi'yi ağırladı. Başkan Binicioğlu'nun Bağdat Belediye Başkanı İsevi ve heyetini Yalova-Pendik Feribot İskelesinde karşılamasının ardından makama geçildi.

Burada Bağdat'ın atık su, kanalizasyon, temizlik ve altyapı ihtiyacını yeniden inşa etmek isteyen İsevi ve heyetine Yalova'nın kentsel çalışmaları hakkında bilgi veren Binicioğlu, "İnşallah Bağdat'ı ismine yakışır bir şekilde eskisi gibi güzel göreceğiz" dedi. Yabancı yatırımcıların Bağdat'a gelmeye başladığını söyleyen Başkan İsevi, "Bağdat artık yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi oldu. Bununla ilgili gelişmeler bizi de memnun ediyor" dedi. Yalova'da hizmete açılacak Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Atıksu Arıtma Tesisi hakkında da bilgi veren Binicioğlu, "15 belediye ve özel idareyle Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesislerini Yapma ve İşletme Birliğini kurduk. Burada katı atıkların toplanması, imhası, altyapı çalışmaları ve bununla ilgili transfer istasyonları gibi tesislerin yapımını ve devamlı işletilmesini sağlayacağız. Burası 400 bin nüfusa hitap edecek şekilde yapıldı" bilgisini verdi.


" YALOVA BİZİM İÇİN ÖRNEK BİR KENT"


Yalova'nın kendileri için örnek bir kent olduğunu dile getiren İsavi ise Bağdat'ın yeniden yapılandırılmasında buradaki yatırımların ve altyapı çalışmalarının kendilerine yol gösterici olduğunu dile getirdi. İsevi, daha sonra Binicioğlu'na Bağdat'ı temsilen bir plaket sundu. Yalova Belediyesi tarafından düzenlenerek halkın hizmetine sunulan Bayraktepe Çamlık Parkını ve Yürüyen Köşk'ü de Binicioğlu ile birlikte gezen İsevi, daha sonra Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun da katımıyla gerçekleştirilen YA-KAB Katı Atık Bertaraf Tesisinin açılışı ve Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatının temel atma törenine de katıldı. Başkan Binicioğlu daha önce de Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El-Haşimi, Irak'ın İstanbul Başkonsolosu Salah Abdulsalam, Irak Hükümet Sözcüsü Ali al-Dabbagh, Kerbela Valisi Akil El Hazaali'yi Yalova'da ağırlamıştı. Binicioğlu Ortadoğu ülkeleriyle ilişkileri geliştirerek Yalova'ya uzun vadede kazanım sağlayacak görüşmelere imza atmaya devam ediyor.


16 yıl önce